Nieuws

15 mei 2019

OPBRENGST RABOBANK ACTIE EEN AANDEEL IN DE BETUWE

De stemmen zijn geteld en het geldbedrag beschikbaar gesteld door de Rabobank West Betuwe voor hun actie “Een aandeel in de Betuwe” is verdeeld. DGV heeft met deze actie een mooi bedrag van 530,63 ontvangen. Iedereen die op DGV Dodewaard heeft gestemd bedankt!!

15 mei 2019

VIJF DGV TURNSTERS IN REGIOFINALE 5e DIVISIE

Op 11 mei was het dan zover: De regiofinale Gelderland Midden voor turnsters die uitkomen in de 5e divisie. Er hadden zich 5 turnsters van DGV Dodewaard voor deze finale geplaatst. Met 6 deelneemsters in de voorrondes was dit alleen al een prachtig resultaat!

In de mooie en nieuwe sporthal in Ede turnden Irene van der Gaarden (Instap), Jada  Kandzetovic  en Tess Wouters (beide Pupil 2) in de eerste ronde. Irene liet een mooie balkoefening zien, dit was meteen ook haar beste toestel in deze finale. Bij sprong ging het niet vlekkeloos en ze werd uiteindelijk 20e. Jada en Tess kwamen in de andere baan uit. Jada turnde een hele goede wedstrijd, ze werd zelfs 3e op brug en 4e op balk. Op vloer turnde ze een element dubbel wat haar punten aftrek én een podiumplek kostte. Jada werd heel mooi 6e. Het was niet de wedstrijd van Tess, ze viel helaas van brug en van balk waardoor ze uiteindelijk 23e werd. In de laatste wedstrijd deden Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) en Tirza Klomp (Junior) mee. Jasmijn turnde een stabiele wedstrijd met een mooie balkoefening wat haar beste toestel was. Ze werd keurig 14e. Ook Tirza had een erg goede wedstrijd, op brug turnde ze de kip en waarbij ze bij het inturnen op balk er een aantal keer vanaf viel bleef ze er tijdens de wedstrijdoefening netjes opstaan en liet ook nog een arabier zien. Tirza werd heel knap 9e van de 27 turnsters in haar wedstrijd.
Voor deze turnsters was dit de laatste wedstrijd. Ze kunnen allemaal trots terugkijken op een succesvol wedstrijdseizoen!

4 mei 2019

DGV DOET MEE AAN WAALJUTTERSPROJECT

DGV doet mee aan Waaljutten en op 4 mei was de eerste opruimdag. Het Waaljuttersproject gaat om het schoonmaken en houden van de uiterwaarden van de Waal en door hieraan mee te doen kunnen verenigingen geld verdienen voor de clubkas. De turnselectie heeft vandaag als eerste afval opgeruimd. Zoals je op de foto kan zien hebben zij van alles gevonden!! In het najaar en volgend jaar, bij de volgende opruimdagen, worden ook de andere groepen van DGV benaderd om mee te doen.

1 mei 2019

MOOIE OPBRENGST EIERVERKOOPACTIE

De opbrengst van de eieractie is bekend. Alle eieren zijn verkocht! De opbrengst voor DGV is maar liefst €1200!!
Iedereen die meegeholpen heeft aan de actie nogmaals bedankt!

30 april 2019

Uitnodiging om mee te denken over damesactiviteiten 60+ bij Voetbalvereniging Dodewaard

Bent u vrouw én 60 jaar of ouder? Dan nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst op woensdag 29 mei om 19:00 uur in de kantine van Voetbalvereniging Dodewaard (Dalwagen 82).

Waarom sturen wij u deze uitnodiging?
Wij zijn van plan om beweegactiviteiten voor dames 60+ te organiseren.
Voordat wij dit plan uitwerken willen wij graag eerst met u in gesprek. Om te horen aan welke beweegactiviteiten behoefte is of waaraan u de voorkeur geeft. Daarbij kunt u ook allerlei specifieke wensen noemen; zo mogelijk betrekken wij deze bij onze plannen.

Tijdens de avond op 29 mei is er al wat ‘beweging’. U maakt kennis met een spelactiviteit, een aerobic-les en met een sociale activiteit.

Na afloop natuurlijk de vraag: welke activiteit vond u het leukst? Misschien is het wel iets om vaker te doen. Naast natuurlijk de door u ingebrachte ideeën als die haalbaar zijn.

Wij verwelkomen u graag op 29 mei.

Met sportieve groet,

Transferpunt Sport
Rayen Thijssen
Joost Janssen
Sanne Cobussen

17 april 2019

JADE TURNT OP REGIOFINALE 4E DIVISIE

Op zaterdag 13 april ging Jade van Dodeweerd naar Beekbergen om daar haar regiofinalewedstrijd 4e divisie te turnen. Jade had zich hiervoor geplaatst door haar goede resultaten in de 3 plaatsingswedstrijden waarin zij zelfs een keer brons in de wacht sleepte. Jade heeft tijdens de regiofinale eruit gehaald wat er in zit, maar de concurrentie was ook erg goed. Ze heeft geen grote fouten gemaakt en liet een mooie handstand en radslag op balk zien. Haar beste toestel op deze wedstrijd was de brug. In het eindklassement werd Jade 23e wat net niet genoeg was voor doorstroming naar de districtsfinale. Goed gedaan Jade, op naar volgend seizoen!

12 april 2019

SUCCESVOLLE EIERACTIE

De eieractie voor de clubkas van DGV was weer een succes! Maar liefst 50 enthousiaste kinderen en 16 begeleiders hebben in Dodewaard en Wely eieren verkocht. Samen met de mensen die bij het uitgiftepunt bleven maakte dat er een heel legertje vrijwilligers in touw was! De opbrengst van de actie wordt binnenkort bekend gemaakt. Iedereen die meegeholpen heeft bedankt!

12 april 2019

LEUKE DANSWORKSHOPS TIJDENS KONINGSSPELEN

Op vrijdag 12 april waren de Koningsspelen van de twee Dodewaardse basisscholen de Hien en de Bellefleur. Lotte en Myrthe hebben hier namens DGV streetdance lessen verzorgd. Zoals je kunt zien was er veel belangstelling en het was een succes!

10 april 2019

NK TICKET VOOR ILSE POUWELS

Op zaterdag 6 april ging Ilse Pouwels (Pupil 2) met een heleboel supporters al vroeg naar de mooie wedstrijdhal in Leusden voor haar halve finale NK in de 3e divisie. Ilse begon haar wedstrijd op brug. Haar balkoefening was heel strak uitgevoerd. De laatste tijd heeft Ilse hard getraind op tik tak in haar balkoefening, maar helaas viel ze er tijdens haar wedstrijd vanaf. Ook haar vloeroefening was erg netjes. Na vier toestellen eindigde Ilse op de 9e plaats. Goed voor een plaats op het NK!
In ronde 3 turnde Silke Verwoert (Junior) haar halve finale. Silke startte sterk op sprong, haar beste toestel deze wedstrijd. Ze turnde voor het eerst een losom op brug op een wedstrijd. Haar balkoefening begon strak, maar ook Silke had een val bij het turnen van de arabier. Ze werd hierdoor 11e in het eindklassement, waar er 8 turnsters doorstroomden naar de finale. Geen finaleplaats voor Silke maar een knappe prestatie om tot de halve finale te komen in haar eerste jaar als Juniorturnster.  Ilse turnt op 18 mei op het NK 3e divisie in Vianen.

3 april 2019

RABOBANKACTIE “EEN AANDEEL IN DE BETUWE”

DGV Dodewaard en Voetbalvereniging Dodewaard doen ook dit jaar weer mee aan de Rabobank actie “Een aandeel in de Betuwe”
Draag jij ons project een warm hart toe en ben je lid van Rabobank West Betuwe?
Stem dan tussen 1 t/m 21 april op ons: https://www.rabowestbetuweleden.nl/…/een-aandeel-in-de…/stem

Rabobank leden mogen twee stemmen uitbrengen.
Categorie Maatschappelijk: Dodewaardse Gymnastiek Vereniging (DGV)
Categorie Sportief: Voetbalvereniging Dodewaard

3 april 2019

TOPDAG VOOR 5E DIVISIE TURNSTERS DGV DODEWAARD

Na de 1e plaatsingswedstrijd begin december was het 30 maart opnieuw de beurt aan de meiden van DGV Dodewaard die uitkomen in de 5e divisie om hun 2e wedstrijd te turnen.
Nienke van Luunen kon helaas door een blessure niet meedoen.
In Nijmegen was het een lange maar erg succesvolle wedstrijddag voor DGV.

In de 1e ronde begon Irene van der Gaarden (Instap). Irene turnde sterk wat resulteerde in een 1e plaats op zowel balk als vloer, met een 3e plaats met haar brugoefening was dit goed voor de zilveren medaille. Nadat ze de vorige keer al erg dichtbij was, behaalde Tirza Klomp (Junior) deze wedstrijd een podiumplaats. Ze werd 1e op balk en 3e op brug en ging ook met zilver naar huis. Imara Klomp (Junior) werd dit keer 7e.

In de wedstrijd van Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) deden 36 turnsters mee. Daarom was er ook een medaille voor de 4e plaats en deze nam Jasmijn mee terug naar Dodewaard! Ze eindigde op alle toestellen in de top 10 met als beste toestel de balk.
In de allerlaatste wedstrijdronde, welke pas in de avond begon, waren Tess Wouters en Jada Kandzetovic (beide Pupil 2) aan de beurt. Tess turnde erg stabiel en ook zij won een medaille voor haar 4
e plaats. Ze werd direct gevolgd door Jada die als 5e eindigde en daarmee de wedstrijddag voor DGV succesvol afsloot. Alle turnsters in de top 7, in wedstrijden met grote deelnemersaantallen, en met 4 medailles terug naar huis: Een super prestatie! De doorstroming naar de regiofinale later dit seizoen is nog niet bekend gemaakt, dus dat wordt nog spannend.

21 maart 2019

WEDEROM PODIUMPLAATS DGV DODEWAARD

Na een paar weken “wedstrijdstilte” was het op zaterdag 16 maart weer de beurt aan de
meiden van DGV Dodewaard die uitkomen in de 4e divisie, regio Oost om een wedstrijd te turnen. Jade van Dodeweerd, Dewi Boumans en Elisa Roumimper gingen naar Nijmegen voor hun 3e plaatsingswedstrijd. Een spannende wedstrijd want dit was de laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de regiofinale. Myla van Dijk was helaas nog steeds geblesseerd waardoor zij niet in actie kon komen.

Jade (Pupil 1) turnde een goede wedstrijd. Op de brug werd ze zelfs 1e. Haar balkoefening was stabiel en zonder vallen en ook hier eindigde ze hoog. Na vier toestellen kreeg Jade de bronzen medaille omgehangen, omdat ze van de 16 turnsters in deze wedstrijd als 3e was geëindigd. Ook voor Dewi (Pupil 1) was de brug haar beste toestel. Met haar sprong en haar balkoefening, ook zonder vallen, eindigde ze in de top 10. Op vloer liet ze wat punten liggen waardoor ze 12e werd in het eindklassement.

In dezelfde wedstrijd maar dan in de andere wedstrijdbaan turnde Elisa (Senior) haar wedstrijd. Zij begon met een prima vloeroefening, goed voor een 3e plaats. Na een goede sprong ging het bij brug mis. Doordat zij de zolendraai niet kon turnen had ze te weinig elementen waardoor ze maar liefst 4 punten aftrek kreeg. Daarna werd ze nog 3e op balk, maar dat was helaas niet genoeg voor een hoge notering. Elisa werd 16e.
Inmiddels is bekend dat Jade de regiofinale op 13 april mag turnen. Gefeliciteerd Jade!

14 maart 2019

SAMEN IS LEUKER ACTIE!

“Samen is Leuker”, de beweeggroep voor kinderen/jongeren die om uiteenlopende redenen moeite hebben om aan te haken bij een reguliere beweeggroep omdat ze bijvoorbeeld meer tijd, aandacht, structuur en sturing nodig hebben, heeft een leuke actie bedacht!

Kom je meedoen met “Samen is Leuker” dan mag je tot de Pasen GRATIS deelnemen aan de lessen! Daarna kun je beslissen of je lid wilt worden.
We hopen je te ontmoeten op donderdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur in sporthal de Eng in Dodewaard!

Wil je alvast een kijkje nemen wat wij allemaal doen? Kijk dan eens op de Samen is Leuker Facebookpagina.

11 februari 2019

TWEE HALVE FINALETICKETS VOOR DGV

Op 9 februari gingen 4 turnsters van DGV Dodewaard naar Nijmegen voor de districtsfinale 3e divisie. Hier streden zij om een plaats op de landelijke halve finale. Om hier te mogen turnen hadden zij na de drie plaatsingswedstrijden al heel wat turnsters achter zich gelaten. Een prestatie op zich!

De dag begon met Silke Verwoert (Junior). Silke turnde een stabiele wedstrijd, haar beste toestel was de brug, waar ze een 8e plaats behaalde. Silke werd 14e van de 35 turnsters en heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale van het NK!

In de 2e ronde kwam Kim van Merkenstein (Jeugd 2) in actie. Zij begon met veel pech op vloer. De muziek startte niet waardoor zij haar oefening zonder muziek moest turnen. Daarna liet ze een supersprong zien. Helaas ging het bij brug en balk niet vlekkeloos waardoor het niet genoeg was om door te gaan. Kim werd 20e.

In wedstrijd 3 turnde Ilse Pouwels (Pupil 2) wederom een superwedstrijd. Ze werd 1e met haar balkoefening en ook op de andere toestellen eindigde ze hoog. Dit maakte dat Ilse ook bij deze districtsfinale een podiumplaats behaalde. Ze werd 2e en stond te stralen met zilver om haar nek. Uiteraard leverde dit een plek in de halve finale op!

Luna van der Goes (Jeugd 1) moest lang wachten, zij turnde pas in de laatste ronde. Ze turnde een stabiele wedstrijd en maakte geen grote fouten. Zij behaalde de hoogste notering op de brug. De concurrentie was ook in deze wedstrijd sterk en dat maakte dat het helaas niet voldoende was om door te gaan. Ook Luna werd 20e.

De halve finale waar Silke en Ilse namens DGV in actie komen zal in april of mei plaatsvinden.

6 februari 2019

TOP 10 NOTERINGEN 4E DIVISIE TURNSTERS DGV

 Op 2 februari 2019 stond er weer een wedstrijd voor DGV Dodewaard op het programma. Dit keer gingen de turnsters die uitkomen in de 4e divisie naar Nijmegen voor hun 2e plaatsingswedstrijd. Myla van Dijk was helaas nog steeds geblesseerd waardoor DGV met 3 turnsters naar de nieuwe turnhal ging. Elisa Roumimper, Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd kwamen alle drie in dezelfde wedstrijdronde in twee verschillende banen uit.

Dewi (Pupil 1) turnde een goede wedstrijd, ze bleef keurig op de balk staan. Dit was dan ook haar beste toestel. Ze verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd met 4 plaatsen en werd 8e. Jade (ook Pupil 1) was niet helemaal fit. Dit was vooral te merken bij haar vloer- en brugoefening. Op sprong wist ze een mooie 3e plaats te halen en haar balkoefening was goed voor een 4e plaats. In het eindklassement werd Jade vandaag 10e. Omdat ze de vorige keer een blessure had turnde Elisa nu haar allereerste wedstrijd bij de Senioren. In deze categorie komen alle turnsters van 16 jaar en ouder uit. Dat ging haar goed af. Ze turnde als enige in haar wedstrijd een half in, heel uit over de pegasus. Ook bij Elisa was haar beste toestel de balk waarop ze 4e werd. Elisa werd na vier toestellen 7e.
Op 17 maart vindt de 3e en laatste wedstrijd plaats en daarna zal ook bekend worden wie er doorgaan naar de regiofinale later dit seizoen.

31 januari 2019

Drie medailles én vier finaleplaatsen voor DGV Dodewaard

Zaterdag 26 januari stond alweer de 3e en laatste plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard op het programma. Na deze wedstrijd zou duidelijk zijn welke turnsters doorgaan naar de districtsfinale regio Oost.

In Beekbergen startten ook dit keer Ilse Pouwels (Pupil 2) en Kim van Merkenstein (Jeugd 2) voor DGV.  Ilse wist voor de 3e keer op rij een podiumplaats te behalen. Ze won het zilver, mede door haar 1e plaats op vloer en 3e plaats op sprong. Hiermee plaatste Ilse zich als 2e voor de finale.
Kim moest een goede wedstrijd turnen om door te gaan naar de volgende ronde. En dat deed ze! Kim eindigde op alle toestellen in de top 10 en in het eindklassement op een mooie 4e plaats. Met haar 5e plaats van de vorige keer was dit dan ook ruim voldoende voor een finaleplaats.

In de volgende ronde was het de beurt aan Luna van der Goes (Jeugd 1). Zij liet een plaatje van een vloeroefening zien, goed voor een 1e plaats op dit toestel met ruim 1 punt verschil van de nummer 2. Helaas viel Luna met haar boogje achterover van de balk, waar ze erg teleurgesteld over was. De verrassing was dan ook groot toen Luna’s naam werd genoemd voor de zilveren medaille! Ook zij turnt over 2 weken de districtsfinale.

In de laatste wedstrijd kwamen Eva van Voorst en Silke Verwoert (beiden Junior) in actie. Eva kon zich na haar 2 vorige wedstrijden niet meer plaatsen voor de finale, maar liet deze wedstrijd eens even zien wat ze allemaal kan! Met een 1e plaats op balk en vloer en een 2e plaats op sprong liet ze alle 25 andere Junior turnsters achter zich en nam het goud mee naar huis!
Silke turnde een goede brug- en balkoefening. Op vloer viel haar score tegen zeker t.o.v. de vorige wedstrijden, maar desondanks wist ze 8e te worden. Ook Silke plaatste zich hiermee voor de finale waardoor DGV met maar liefst 3 medailles en 4 finaleplaatsen terug naar Dodewaard ging!

9 januari 2019

Mooie afsluiting 2018 voor DGV turnsters

In Beekbergen turnden de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard op zaterdag 15 december alweer hun 2e plaatsingswedstrijd. Ook dit keer ging DGV met een medaille naar huis! Ilse Pouwels (Pupil 2) werd heel knap eerste op zowel sprong als vloer, waar zij de hoogste moeilijkheidsgraad turnde in haar wedstrijd. Op brug behaalde ze ook nog een 2e plaats. Deze hoge noteringen waren goed voor de zilveren medaille. Kim van Merkenstein turnde in dezelfde wedstrijd bij de Jeugd 2, ze turnde een erg goede wedstrijd en wist zich met maar liefst 14 plaatsen te verbeteren t.o.v. de vorige wedstrijd, ook zij liet een vloeroefening met hoge moeilijkheid zien, dit was tevens haar beste toestel deze wedstrijd. Kim werd 5e.

Silke Verwoert en Eva van Voorst (Junior) kwamen daarna in actie. Silke turnde een stabiele wedstrijd, al had ze wel meer wiebels op balk dan op de vorige wedstrijd. De brug was haar beste toestel, hier werd ze 4e. Silke werd uiteindelijk 9e van de 29 Junioren die deze wedstrijd meededen.De wedstrijd begon niet goed voor Eva. Ze kwam niet goed uit met haar aanloop en kon daarom geen sprong uitvoeren, waardoor ze geen punten kreeg voor dit toestel. Ook op brug ging het niet lekker. Ze herpakte zich erg knap en knalde er daarna een super balkoefening, goed voor een 1e plaats, en een prachtige vloeroefening uit. Eva eindigde op plaats 29.

Tenslotte turnde Luna van der Goes (Jeugd 1). Ze begon met een stabiele balkoefening, maar tijdens het inturnen voor vloer kwam ze verkeerd terecht op haar voet waardoor ze niet voluit kon turnen en de oefening iets aangepast moest worden. Toch liet ze daarna een goede sprong en brugoefening zien. Ook Luna eindigde op een 5e plaats in het eindklassement. Eind januari vindt de laatste plaatsingswedstrijd plaats en wordt bekend wie zich heeft geplaatst voor de districtsfinale.

5 december 2018

Hoge noteringen DGV turnsters 5e divisie

Alweer het 3e wedstrijdweekend op rij voor DGV Dodewaard. Deze keer gingen de turnsters die uitkomen in de 5e divisie naar Nijmegen voor het turnen van hun eerste plaatsingswedstrijd. Nienke van Luunen was geblesseerd dus kwam DGV met 6 turnsters naar de diverse wedstrijdronden.

Deze lange wedstrijddag begon met Irene van der Gaarden (Instap). Zij turnde erg goed op brug waar ze 1e werd, haar vloeroefening was goed voor de 3e plaats. Helaas viel Irene van de balk waardoor ze uiteindelijk op een 6e plaats eindigde. In dezelfde wedstrijd in de andere baan kwamen Tirza en Imara Klomp (Junior) in actie. Zij turnden beiden een zo goed als foutloze wedstrijd. Tirza werd zelfs 1e met haar balkoefening en 3e op brug mede dankzij haar goed gelukte kip in de oefening. In het eindklassement eindigde Imara als 5e en Tirza als 7e, tussen beide zussen zat slechts 0,15 punt verschil.

Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) had pech op brug en bij de opsprong op balk waar ze een val moest incasseren, maar over de koprol en handstand op balk was ze erg tevreden. Ondanks de vallen wist Jasmijn een 11e plaats te behalen van de 26 deelneemsters in haar wedstrijd. Haar beste toestel was de vloer. Tenslotte was het de beurt aan Jada Kandzetovic en Tess Wouters (Pupil 2). Zij turnden allebei een erg goede wedstrijd. Tess werd 1e met haar vloeroefening en eindigde erg knap op de 4e plaats op slechts 0,05 punt van het podium. Jada liet een mooie balkoefening zien, goed voor een 3e plaats. Op vloer turnde ze een element dubbel wat haar een vol punt aftrek kostte. Toch eindigde Jada nog op een mooie 7e plaats.

26 november 2018

Goud en zilver voor DGV turnsters 3e divisie

Op zaterdag 24 november was het de beurt aan de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard om hun 1e plaatsingswedstrijd te turnen. In Beekbergen was het eerst de beurt aan Ilse Pouwels (Pupil 2) en Kim van Merkenstein (Jeugd 2).
Ilse turnde een superwedstrijd. Ze werd 1e op balk, 2e op vloer en 3e op brug en kreeg voor deze knappe prestatie de gouden medaille omgehangen en mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Kim komt dit seizoen voor het eerst uit in de keuze oefenstof, waarbij zij zelf samengestelde oefeningen turnt. Ze liet een goede balkoefening met losse rol en arabier zien en werd hierbij 4e. Ze had wel pech op vloer en werd 19e in het eindklassement.

In de volgende wedstrijdronde kwamen Luna van der Goes (Jeugd 1), Eva van Voorst en Silke Verwoert (beide Junior) in actie. Luna liet een prachtige vloeroefening zien waarmee ze de 1e plaats behaalde, daarna volgde een mooie sprong. Helaas viel Luna van de balk waardoor ze uiteindelijk op een 6e plaats eindigde. Silke en Eva turnen dit seizoen in de categorie Junior. Hierbij moeten ze ook tegen turnsters die een jaar ouder zijn turnen. Silke turnde een goede wedstrijd. Ze werd 1e met haar balkoefening en ook bij de overige toestellen eindigde ze, ondanks een foutje bij haar vloeroefening, in de top 10 van de 28 deelneemsters. Daarom kreeg ze de zilveren medaille mee naar huis voor haar 2e plaats. Eva’s beste toestel was sprong. Ook zij had een val van de balk en ze kon één element op vloer niet turnen wat haar punten kostte. Eva eindigde na 4 toestellen op de 24e plaats.

Het was een mooie wedstrijddag voor DGV, op naar de volgende 3e divisie wedstrijd die al op 15 december plaatsvindt.

22 november 2018

Mooi debuut DGV turnsters 4e divisie

Het wedstrijdseizoen 2018-2019 voor de selectieturnsters van DGV Dodewaard is op 17 november weer begonnen. De 4e divisie turnsters kwamen dit seizoen voor het eerst in actie. Myla van Dijk en Elisa Roumimper waren helaas geblesseerd, waardoor DGV met twee turnsters naar de nieuwe turnhal de Sportcube in Nijmegen ging. Jade van Dodeweerd en Dewi Boumans, beide Pupil 1, turnden hun eerste wedstrijd in deze divisie. Voor Dewi was het zelfs haar allereerste wedstrijd sinds zij bij DGV Dodewaard is komen turnen.

De meiden begonnen de wedstrijd met hun vloeroefening. De afgelopen weken hadden zij hard getraind om de nieuwe oefening, voor het eerst op muziek, onder de knie te krijgen. Daarna door naar sprong, waar zij een overslag over de kast en salto lieten zien. Bij dit onderdeel werd Dewi keurig 4e. Op brug liet Jade een erg mooie oefening zien, met de hoogste moeilijkheidsgraad van haar wedstrijd.  Ze behaalde dan ook verdiend een 1e plaats op dit toestel. Tenslotte stond het altijd lastige onderdeel balk op het programma. Helaas vielen zowel Jade als Dewi er tijdens hun oefening vanaf.

In het eindklassement eindigde Jade net naast het podium op de 4e plaats, Dewi werd 12e. De komende tijd gaan de meiden verder trainen voor de 2e plaatsingswedstrijd in februari, waar hopelijk Myla en Elisa ook weer van de partij zijn.

13 november 2018

SUPER LEUKE GYMACTIE!
Vind je het leuk om in deze donkere, natte dagen toch lekker te sporten? Dan heeft DGV een leuke actie! Zit je op de basisschool in groep 3 of hoger dan mag je tot eind van dit jaar GRATIS meedoen met de gymlessen op donderdagmiddag!
Kijk hieronder of op onze Facebookpagina voor meer informatie