Nieuws

6 september 2021

 

Op zaterdag 4 september zijn we het nieuwe seizoen gestart met een sportinstuif. Alle sporten van DGV werden aangeboden aan de jeugd. Er werd gedanst, gegymd op de balk en de rekstok, mooie sprongen geturnd op de tumblingbaan, gerold op onze nieuwe airtrack en er werden mooie freerun moves gemaakt.
Onze enthousiaste trainers hadden een mooi ingerichte zaal neergezet en hebben er met onze leden een mooie dag van gemaakt! Het bestuur kijkt tevreden terug op dit evenement. Het was een mooie start van dit seizoen!

19 augustus 2021

Om het nieuwe seizoen goed te beginnen organiseren wij een sportinstuif op zaterdag 4 september.
Op deze dag mogen al onze leden en niet leden komen sporten in de sporthal.
Alle sporten die wij te bieden hebben binnen DGV komen aan bod!
Zo kun je springen op de reuze trampoline, rollen en duikelen op de nieuwe airtrack, mooie moves maken op de tumblingbaan en wordt er een dansclinic gegeven!
Een mooi programma dat je niet wilt missen. Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee!

23 juli 2021

De laatste lessen van dit seizoen zitten erop. Tijd voor vakantie!
De trainers en het bestuur van DGV wensen iedereen een hele fijne zomervakantie 🌞
Hierbij nog een foto van de laatste recreatiegym lessen. Apenkooien!!
 

29 juni 2021

Sinds een paar weken zijn ook voor de dames van de Dames Sportfit de Coronaregels versoepeld en mogen zij weer in de sporthal sporten. Maar de dames vinden het juist fijn om met mooi weer lekke buiten te blijven sporten. En op zo’n groot veld kun je ook gemakkelijk afstand van elkaar houden!
Op de uitnodigende muziek kom je vanzelf in beweging. Al dansend werk je aan je conditie en spierkracht. Daarnaast wordt er ook aandacht aan houding, balans en souplesse besteed. De training heeft als kerndoel intensief bewegen, het is een combinatie van aerobics, zumba en yoga. De coördinatie wordt getraind, maar je hoeft geen reeks pasjes te onthouden. Suzanna doet alles voor en zorgt voor een opgewekte en motiverende sfeer.
Wil je ook een keer meedoen met deze leuke groep? Ze sporten op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.
 

24 juni 2021

LET OP!
We zijn nog steeds op zoek naar een trainer (m/v) voor de recreatiegymlessen voor jongens en meisjes. Het gaat om 3 lesuren op de donderdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur voor de groepen
3-4, 5-6 en vanaf groep 7 uiteraard tegen een vergoeding.
Ben je enthousiast, weet je iemand of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Andrea van Dodeweerd via dgvdodewaard@gmail.com
 

 

3 juni 2021

Weer terug in de zaal!

Vijf maanden lang mocht het niet in verband met de geldende Coronamaatregelen, maar sinds een paar weken mogen de jeugdleden weer binnen sporten.
Trainster Lidy maakte er samen met assistente Jade en de kleuters een feestje van compleet met slingers en ballonnen.

Wil je kind ook een keer meedoen met de kleutergymles? Dat kan! Deze les wordt gegeven op maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in sporthal de Eng in Dodewaard.

20 mei 2021

Yes, we mogen sinds gisteren weer binnen sporten! De selectie ging als eerste aan de slag in de sporthal, vanmiddag is het de beurt aan de recreatiegym. De Dames Sportfit mag helaas nog niet in de sporthal sporten, maar zij mogen wel weer buiten les krijgen. Duimen jullie mee voor droog weer ? 🌞 Veel sportplezier allemaal!

18 mei 2021

De grote clubactie van vorig jaar was zoals jullie eerder al gelezen hebben een groot succes!
Wij hebben van dit geld matjes gekocht om te gebruiken bij het buiten gymmen en de airincline van airtrack. Dit is een opblaasbaar schuin vlak.
Deze kan ingezet worden bij het aanleren van de koprol, flik flak of ingezet worden bij een aanloop. Wij hopen dat de leden er veel plezier van zullen hebben in de zaal!

21 april 2021

27 maart 2021

Het waaljutten zit er weer op!
Wat een kanjers hebben wij in onze vereniging! We begonnen vanmorgen in de regen.  Onze zakken waaiden haast weg, maar wij gingen vol goede moed de uiterwaarden in. Op zoek naar… heel veel touwen, echt niet normaal zoveel kleine stukjes plastic en hier en daar bijzondere vondsten! Een zwabber, een hoopje babydoekjes, we zullen de details besparen wat daar onder lag en we vonden zelfs een (verlopen) identiteitsbewijs van ene Walter uit Duitsland. Wij hebben ons steentje weer bijgedragen voor de natuur en daarmee ook onze clubkas weer kunnen vullen.
DGV kanjers van vandaag; nogmaals bedankt!!
 

 

21 maart 2021

 
DGV 65 JAAR!!
Wat een fantastische dag hebben we gehad zaterdag! Heel veel jeugdleden hebben dit met ons gevierd! 
Onze enthousiaste trainers hadden een mooi parcours neergezet op het veld achter de sporthal.
We hebben geklommen op de stormbaan die is gesponsord door Pauw Dodewaard en hebben in de pauze gesnoept van de appels en peren van de gebroeders van Blijderveen uit Ingen.
65 jaar DGV, wat hadden we dit graag gevierd met álle leden. Maar door de Corona werden we beperkt. Toch zijn we trots op hoe we deze jubileumdag hebben gevierd.
 

 

11 maart 2021

21-03-2021 bestaat DGV 65 jaar!
Wat hadden we dit graag gevierd met een spetterde jubileum uitvoering, maar helaas kan dat niet. Toch laten we dit niet zomaar voorbij gaan!
Voor onze jeugdleden organiseren we zaterdag 20 maart een jubileumfeestdag! 
Een feestelijk uurtje sporten en bewegen. En mét een te gek gave stormbaan die mogelijk gemaakt wordt door Pauw Dodewaard!
 

9 februari 2021

Wat een sneeuw zeg! ⛄
▪️De trainingen van deze week (8 t/m 14 februari) zijn *afgelast* vanwege de kou en de besneeuwde velden.
▪️Dit geldt ook voor volgende week (15 t/m 21 februari), dan is het ook voorjaarsvakantie
Laten we hopen dat we over 2 weken weer buiten kunnen sporten!
 

 

21 januari 2021

Helaas we mogen nog steeds niet in de sporthal sporten 😢 maar we hebben toch goed nieuws! De meeste groepen gaan vanaf 25 januari buiten op het voetbalveld sporten 🎉 Lees er alles over in deze nieuwsbrief die ook per e-mail aan de leden is verstuurd of kijk op onze Faccebookpagina.
We zoeken nieuwe bestuursleden, ook hierover lees je in de nieuwsbrief. Is dit iets voor jou of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar dgvdodewaard@gmail.com
 

 

24 december 2020

Helaas mochten de laatste lessen van dit roerige jaar niet meer doorgaan. We hopen dat we in 2021 weer gauw de sporthal in mogen!
De trainers en het bestuur van DGV Dodewaard wensen iedereen fijne kerstdagen en een sportief, mooi en vooral gezond 2021!
 
 
 

19 december 2020

De topverkopers met de meeste verkochte clubloten voor DGV hebben een mooie ster met VVV bon gekregen. Onze recreatietrainster Martha Wouters is vandaag ook in het zonnetje gezet omdat zij superloten heeft verkocht voor de vereniging.
Maar liefst 10 leden hebben 20 loten of meer verkocht, zij hebben een 20-loten oorkonde gekregen.
De Grote Clubactie was een geslaagde actie dit jaar, dankzij alle verkopende leden! 
 

 

17 december 2020

Helaas kan de laatste Dames Sportfit les van 2020 vanavond niet doorgaan. Dus sprong trainster Suzanna op de fiets en verraste de dames met een kerstpresentje aan de voordeur. Wat attent en creatief!  We hopen dat de lessen in 2021 weer gauw door kunnen gaan.

 

15 december 2020

U heeft vast gehoord en meegekregen dat er vanaf vandaag strengere Coronamaatregelen gelden in Nederland.
Dit treft ook onze vereniging. Vanaf vandaag, dinsdag 15 december, is de sporthal gesloten en zijn er geen lessen meer tot nader bericht, in ieder geval tot 19 januari 2021.
We hopen hier 12 januari meer over te horen en houden u op de hoogte.
Wij vinden dit erg jammer, maar er gaat niets boven de gezondheid!
Wij wensen u alle goeds, maak er wat van thuis en blijf gezond!
 

11 december 2020

De grote clubactie is afgesloten. Onze leden hebben ontzettend goed hun best gedaan. 47 leden hebben actief loten verkocht, waarvan er 10 leden meer dan 20 loten verkocht hebben, zij krijgen een persoonlijke 20-loten oorkonde, dit is een oorkonde met maar liefst 16 aanbiedingen zoals korting op een dagje uit, trampolinepark of een 2e (sport)artikel gratis.
Ook krijgen de vier leden die de meeste loten verkocht hebben een tegoedbon van DGV.
 
Ook zijn er dit jaar door leden en onze trainster Martha Wouters superloten verkocht. Ontzettend gaaf dat mensen en bedrijven DGV dit gunnen!
Er zijn superloten verkocht aan de volgende bedrijven:
Pauw Dodewaard
Rietdekkersbedrijf Singer
Romein Beton
KlusWijs Dodewaard
Fysiotherapie van Leeuwen
Voorzitter Gerrit Tijssen
Vlechtbedrijf Veenstra
 
Bij elkaar heeft DGV maar liefst 994 loten verkocht! Wat ons een bedrag van €2357.70 oplevert! Hier zijn wij énorm trots op!
Ons doel is ruimschoots behaald dus kunnen we de airincline van Airtrack aanschaffen!!
De trekking van de loten heeft woensdag 9 december plaatsgevonden. Op groteclubactie.nl kunt u uw loten checken of u prijs heeft. Het lotnummer kunt u vinden bij de afschrijving op uw bank.
Wij bedanken hierbij nogmaals de leden voor hun inzet! We kijken uit naar de foto’s / filmpjes die straks gemaakt kunnen worden op de airtrack. 
 

26 november 2020

De stemmen van de Rabo ClubSupport zijn geteld en de gewonnen bedragen werden onlangs tijdens een livestream via internet bekend gemaakt. DGV Dodewaard krijgt maar liefst een bedrag van €1322,93!! Dit is zelfs het hoogste bedrag van alle deelnemende verenigingen in de gemeente Neder Betuwe 🥳
Om dit te vieren hebben een aantal turnsters van DGV deze leuke foto gemaakt met het prachtige bedrag erop.
Iedereen bedankt voor het stemmen! 👍

 

10 oktober 2020

Vanmorgen waren we met een hele fijne grote groep leden, bestuursleden en hun opgetrommelde familieleden jutten langs de Waal bij de kerncentrale. Wat fijn dat we in een paar dagen tijd toch zoveel leden bereid gevonden hebben om ons te helpen! Het weer was goed, het zonnetje straalde met ons mee! En wat een zooi hebben we weer gevonden; véél plastic, blikjes, flesjes bier, een wiel, een boodschappenkratje, een halve barbiepop, hekken en nog veel meer! Na afloop hebben we koffie/thee en limonade gedronken met een lekker saucijzenbroodje, die hadden we wel verdiend na een ochtend jutten!

 

4 september 2020

BELANGRIJKE INFO VOOR FREE RUNNING OP VRIJDAGAVOND!

De les tijden zijn veranderd!!
Free running groep 5-8 is van 19.00-20.00 uur.
Free running 12-18 jaar is van 20.00-21.00 uur.

Dit heeft te maken met de opleiding van de trainer, hij redt het niet om eerder in Dodewaard te zijn.

 

20 augustus 2020

In verband met het niet kunnen wijzigen van de beheerder van deze Facebookpagina hebben we een nieuwe aangemaakt (DGV Dodewaard) en wordt deze pagina (Sportvereniging DGV Dodewaard) niet meer bijgehouden.
Like je de nieuwe pagina ook?

 

11 juli 2020

De zomervakantie regio Zuid is begonnen. Wat een bijzonder seizoen hebben we achter de rug! We hadden zoveel plannen, zoveel leuks op de agenda, maar door Corona ging alles anders.
De lessen werden buiten voortgezet. Dat was even wennen, maar eigenlijk ook wel leuk!
We hopen dat alles goed mag blijven gaan en we vanaf 24 augustus gewoon weer alle lessen in de sporthal kunnen voortzetten.
De trainers en het bestuur van DGV wensen iedereen een fijne zomer, geniet van alles wat wel kan en mag en blijf gezond! 

 

12 mei 2020

OOK STREETDANCE WEER BEGONNEN

De streetdancelessen zijn ook weer begonnen! Het weer zat mee en iedereen was weer enthousiast om weer te mogen dansen. Uiteraard ook buiten en in vakken zodat er afstand gehouden kon worden. Goed geregeld!

 

11 mei 2020

WE ZIJN WEER BEGONNEN!

We zijn weer begonnen! Vanmiddag met de kleutergym, gevolgd door de oudste meiden van de turnselectie. Uiteraard buiten, op het voetbalveld en met 1.5 meter afstand.

 

10 mei 2020

HERVATTEN SPORTACTIVITEITEN

We gaan al onze sporten weer opstarten!
Dit doen we buiten en met maatregelen maar we mogen weer beginnen!
Via de mail is dit naar al onze leden gecommuniceerd.
De nieuwsbrief is ook hieronder te lezen:

30 april 2020

BABYNIEUWS

Hoera! Babynieuws!
Onze juf Lidy van de peuter en kleutergym is dinsdag 28 april trotse mama geworden van dochter Aelin. Wij wensen Lidy en haar man samen met grote broer Jace heel veel geluk met Aelin.

 

6 april 2020

NIEUWSBRIEF VAN HET BESTUUR

Hierbij een nieuwsbrief voor alle leden van DGV Dodewaard. Voor de jeugdleden: Laat deze brief ook even aan je ouders/verzorgers lezen.

31 maart 2020

BELANGRIJKE MEDEDELING

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte vanavond over het Coronavirus zullen alle lessen van DGV tot na de meivakantie (tot 11 mei) niet doorgaan. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan laten we dit uiteraard weten.

 

20 maart 2020

ALLE TURNWEDSTRIJDEN AFGELAST

Inmiddels hebben we van de KNGU bericht gekregen dat voor de rest van het seizoen alle turnwedstrijden zijn afgelast. Begrijpelijk gezien de Corona situatie in Nederland, maar erg sneu voor de selectieturnsters die zich al voor een finale hadden geplaatst of zich afgelopen zaterdag nog hadden kunnen plaatsen én voor de trainers.
We hopen dat er snel weer getraind kan worden voor het volgende seizoen!

 

12 maart 2020

BELANGRIJKE MEDEDELING!

 

10 maart 2020

DAMES SPORTFIT WEER GESTART

De dames sport fit bij DGV is weer gestart!

Op donderdag 5 maart zijn de dames weer enthousiast gestart met sporten bij DGV.
Onder leiding van de nieuwe trainster Suzanna Wind was het even wennen voor de dames, maar al snel kwamen de dames door de uitnodigende muziek in beweging.
Al dansend werd er gewerkt aan de conditie en de spierkracht. Het was een vernieuwende en gevarieerde les. De dames waren heel enthousiast!
Wil je ook intensief bewegen kom dan meedoen op donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur in sporthal de Eng.
Je mag altijd 2 proeflessen gratis meedoen.

 

7 maart 2020

MOOIE RESULTATEN BIJ DGV DODEWAARD

                 

Zaterdag 7 maart stond de derde en tevens de laatste plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie turnsters van DGV Dodewaard op het programma in Nijmegen.

Elisa Roumimper (senior) Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd (pupil 2) mochten van start gaan deze dag. Elisa turnde een nette wedstrijd met mooie punten op brug en balk, waar ze op beide toestellen ondanks de val van de balk tweede werd. Op vloer liet ze wat punten liggen, maar met een mooie einduitslag op het podium ging Elisa met brons naar huis!

Op de andere baan in dezelfde wedstrijd turnden Jade en Dewi. Beiden turnden een mooie wedstrijd en bleven keurig op de balk. Het beste toestel was bij beide dames brug, Jade werd hierop eerste en Dewi vierde. In de einduitslag werd Dewi zesde en ging Jade met de zilveren medaille naar huis!

De wedstrijd hierna mocht Suzan van de Voort (instap) haar wedstrijd turnen. Ze had er zin in en turnde een nette en stabiele wedstrijd. Helaas met een val van de balk wat kostbare punten kostte. Sprong was haar beste toestel en hierop werd ze vierde. In de einduitslag werd Suzan zesde.

Elisa, Dewi en Jade mogen door naar de regiofinale in Beekbergen op 4 april, Suzan is eerste reserve op de lijst. Een mooie reeks wedstrijden hebben deze dames neergezet.

 

8 februari 2020

SILKE VERWOERT NAAR HALVE FINALE NK TURNEN

Slechts twee weken na de vorige wedstrijd stond alweer de districtsfinale regio Oost op het programma. Namens DGV Dodewaard hadden de twee juniorturnsters die uitkomen in de derde divisie zich hiervoor geplaatst.

De meiden hadden zich er erg op verheugd samen in deze finale te staan, maar helaas liep Kim van Merkenstein in de training een knieblessure op waardoor Silke Verwoert als enige DGV-turnster op de wedstrijdvloer in Hengelo stond. Silke startte op balk. Altijd een spannend toestel om te beginnen, maar ze liet een mooie oefening zien. De vloer in deze turnhal veerde goed, wat betekende dat er hoge sprongen gemaakt konden worden. In de laatste serie van Silke’s vloeroefening was de snelheid wat te groot was waardoor ze over de lijn terecht kwam wat puntenaftrek kostte. Na haar sprong mocht Silke als laatste op haar lievelingstoestel brug turnen. Ook hier liet zij een erg goede oefening met hoge opzwaaien zien.

De 48 junioren die vandaag meededen waren verdeeld over twee wedstrijdrondes. Silke bleek heel knap derde te zijn geworden in de tussenuitslag nadat de eerste 24 turnsters hadden geturnd. Uiteindelijk werd zij zesde van de 48 turnsters met een prachtige eerste plaats op balk en tweede plaats op brug. Hiermee heeft zij zich ruim geplaatst voor de halve finale van het NK 3e divisie in april of mei.

 

1 februari 2020

MOOIE WEDSTRIJDDAG VOOR 4E DIVISIE TURNSTERS

Zaterdag 1 februari stond de tweede plaatsingswedstrijd in Nijmegen voor de 4e divisie meiden op het programma. Elisa Roumimper (senior), Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd (pupil 2) turnden tegelijk in de tweede wedstrijd.

Elisa turnde een nette wedstrijd, maar liet door een val van de balk en door het wisselen van elementen op de vloer wat punten liggen. Toch werd ze keurig 8e. Dewi turnde ondanks wat onzekerheid een stabiele wedstrijd, bleef keurig op de balk staan en eindigde op een mooie 7e plaats. Ook Jade turnde ondanks wat meer zenuwen dan anders een mooie wedstrijd. Balk was haar beste toestel wat haar een tweede plaats opleverde. Aan het einde van de wedstrijd mocht Jade met een bronzen medaille naar huis.

In de derde wedstrijd turnde Suzan van de Voort (instap) een mooie en nette wedstrijd. Ze had heel veel pech op de balk door twee vallen van de balk. Dat kostte haar veel punten, maar heeft op de andere toestellen een mooie groei laten zien. Ze werd keurig 5e. De derde en de laatste plaatsingswedstrijd is 7 maart. Dan wordt bekend of ze mogen doorstromen naar de regiofinale.

 

25 januari 2020

TWEE MEDAILLES EN TWEE FINALEPLAATSEN 3E DIVISIE TURNSTERS

Op 25 januari 2020 turnden de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard alweer hun 3e en tevens laatste plaatsingswedstrijd van dit wedstrijdseizoen. Na deze wedstrijd zou er duidelijk zijn wie er doorgaan naar de districtsfinale regio Oost. Helaas ging DGV ook dit keer met een turnster minder naar Beekbergen. Ilse Pouwels heeft een vervelende knieblessure en moest deze wedstrijd daarom aan haar voorbij laten gaan.

Silke Verwoert en Kim van Merkenstein (Junior) turnden in de 1e wedstrijd. Kim heeft een vervelende blessure achter de rug, maar stond er, na minimale training, toch maar mooi weer. Silke turnde een nieuwe opsprong op brug en haalde hiermee de hoogste moeilijkheid van alle turnsters én de 1e plaats. Ook Kim liet een mooie oefening zien goed voor een 3e plaats. Kim speelde op balk verstandig op safe door de salto uit haar oefening te laten en werd met een mooie oefening keurig 3e op balk. Bij balk viel Silke lelijk tijdens het inturnen, maar ze wist zich te herpakken en een goede balkoefening te laten zien, goed voor de 2e plek. Na 4 toestellen mocht Silke voor de 3e keer op rij het podium op, ze won het zilver. Kim eindigde op een mooie 6e plaats. Nadat alle Junioren geturnd hadden werd de balans opgemaakt. Zowel Silke als Kim plaatsten zich ruim en zaten bij de 17 van de 33 turnsters die doorgaan naar de finale.

Luna van de Goes (Jeugd 2) begon haar wedstrijd met wederom een plaatje van een vloeroefening waar ze een mooie 2e plaats mee haalde. Ook met haar balk en brugoefening gingen goed, bij beide haalde ze een plek in de top 5. Aan het eind van de wedstrijd mocht ook Luna het podium op om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Bij de categorie van Luna gingen er maar 4 turnsters door naar de finale. Helaas zat Luna daar, ondanks haar 3e plaats, niet bij.

De districtsfinale waar Kim en Silke in actie komen is op 8 februari 2020 in Hengelo.

 

11 januari 2020

GOUD EN BRONS VOOR TURNENDE ZUSSEN

Ze moesten het langst wachten van alle selectieturnsters van DGV Dodewaard, maar op 11 januari mochten dan ook de 5e divisie turnsters hun 1e wedstrijd van het seizoen turnen. Naast de 5 turnende meiden was DGV deze dag mede organisator waardoor er ook diverse vrijwilligers van de club op de wedstrijdvloer te vinden waren.

Tirza en Imara Klomp (Junior) turnden beide een topwedstrijd. Imara liet een mooie balkoefening zien, goed voor een 1e plaats. De zussen wisten het te presteren om met hun vloeroefening precies hetzelfde puntenaantal te behalen, waardoor zij gedeeld 2e op dit toestel werden.
Deze goede oefeningen zorgden ervoor dat ze allebei het podium op mochten. Imara won goud, Tirza ging met brons naar huis. Het kwam nooit eerder voor dat ze allebei tegelijk op het podium stonden.

Jasmijn van de Voort (Jeugd 2) turnde voor het eerst zelf samengestelde oefeningen in de keuze oefenstof. Ze was erg zenuwachtig, maar daar was in haar oefeningen gelukkig niet veel van te zien. Ze turnde strak en netjes wat haar een 3e plaats op zowel brug als balk opleverde. In het eindklassement werd ze keurig 6e.

Tess Wouters en Jada Kandzetovic (Jeugd 1) waren in de laatste wedstrijd aan de beurt. Ook zij turnden goed met hier en daar nog wat verbeterpunten. Tess eindigde het hoogst op balk met een 5e plaats. Jada liet een goede balkoefening zien, maar viel helaas bij de afsprong. Haar beste toestel was de vloer. Tess werd 8e en Jada eindigde op plaats 13.

14 maart is de 2e wedstrijd en dan mogen deze turnsters opnieuw laten zien wat ze in hun mars hebben.

 

15 december 2019

EERSTE OPTREDEN KIDZPLOSION

Kidzplosion heeft gisteren het eerste optreden van dit seizoen weer gehad bij dans met je hart in Arnhem! Afgelopen week de dans afgemaakt en nu stonden ze al the shinen! En nog iets om trots op te zijn: Laura uit Be Shocked en streetdance 14+ heeft bij dans met je hart een zang optreden gegeven! En wat zong ze mooi. Wat zijn we weer trots op al deze meiden!

14 december 2019

MOOIE AFSLUITING 2019 

 

Drie weken na de 1e plaatsingswedstrijd stond de tweede alweer op het programma voor de DGV Dodewaard turnsters die uitkomen in de 3e divisie.

Silke Verwoert (Junior) was al vroeg in de turnhal in Beekbergen. Helaas moest ze het zonder turnmaatje Kim van Merkenstein doen, want zij was geblesseerd. Kim zat wel op de tribune om haar aan te moedigen. Silke turnde wederom een goede wedstrijd. Ze werd dit keer 1e met haar brugoefening, maar viel helaas wel van de balk met het turnen van de arabier. Toch wist ze nog knap op alle toestellen in de top 5 te eindigen en het zilver te winnen!

Luna van der Goes (Jeugd 2) heeft zich deze wedstrijd sterk verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd en dat was vooral zichtbaar op brug en sprong. Ook Luna had een val van de balk, maar desondanks werd ze 5e in het eindklassement en liggen er weer kansen om zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Ilse Pouwels (Jeugd 1) heeft de afgelopen weken niet optimaal kunnen trainen in verband met een knieblessure. Toch stond ze wel op de wedstrijdvloer. Vooral op sprong eindigde ze hoog met een 2e plaats. Ilse eindigde haar wedstrijd op een 11e plaats.

Op 25 januari is de laatste en beslissende wedstrijd. Hierna wordt bekend wie er door gaat naar de districtsfinale regio Oost.

         

 

7 december 2019

WEDEROM PODIUMPLAATS DGV DODEWAARD

    

Op zaterdag 7 december stond er weer een turnwedstrijd op het programma voor turnsters van DGV Dodewaard. Dit keer waren de 4 turnsters die uitkomen in de 4e divisie aan de beurt. Zij turnden in Nijmegen hun 1e plaatsingswedstrijd van dit seizoen.

Suzan van de Voort (Instap) komt dit jaar voor het eerst uit in deze divisie en deed dat erg goed. Ze wist heel knap van alle turnsters in haar wedstijd de hoogste balkscore te halen. Op vloer begon ze iets te langzaam waardoor ze niet helemaal uitkwam met de muziek. Maar alsof er niets aan de hand was turnde ze haar oefening keurig uit. Suzan eindigde op een mooie 6e plaats.

In de 2e wedstrijdronde turnden Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd (beide Pupil 2) op de ene baan en Elisa Roumimper (Senior) in de andere baan.
In de wedstrijd van Dewi en Jade deden maar liefst 37 turnsters mee, maar de meiden hielden zich goed staande tussen zoveel concurrentie. Bij brug lieten ze beide een salto als afsprong zien. Dit was ook meteen Dewi’s beste toestel. Jade turnde een erg mooie balkoefening. Ze stond stevig op de slechts 10 centimeter brede balk. Helaas misten beide een element in hun balkoefening wat erg kostbare punten kostte. Hierdoor daalden zij flink in het klassement. Jade werd 19e en Dewi 28e.

Elisa turnde een erg goede wedstrijd, ze wist van de 35 turnsters op alle toestellen hoog te eindigen met een uitschieter op vloer. Met haar vloeroefening werd ze maar liefst 2e. Na 4 toestellen werd Elisa’s naam genoemd en mocht ze met zilver om haar nek het podium op.

Nu lekker verder trainen voor de volgende wedstrijd welke op 1 februari 2020 ook in Nijmegen is.

 

23 november 2019

MOOIE START VAN HET TURNSEIZOEN

Na bijna een half jaar begon op zaterdag 23 november het wedstrijdseizoen weer voor de turnsters van DGV Dodewaard. Deze eerste wedstrijddag gingen 4 turnsters met hun trainer naar Beekbergen voor hun 1e plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Er worden 3 plaatsingswedstrijden geturnd, de beste 2 tellen voor plaatsing voor de districtsfinale later dit seizoen.

Kim van Merkenstein en Silke Verwoert (Junior) waren al vroeg in de turnhal. Voor Kim was dit haar 1e wedstrijd bij de Junioren, een categorie waar twee geboortejaren zijn ingedeeld. Beide meiden turnden een bijna foutloze wedstrijd. Kim turnde een mooie balkoefening met, heel stoer, een salto erin. Dit was goed voor de 1e plaats op balk. Na 4 toestellen eindigde ze op een mooie 5e plaats. Silke kreeg de meeste punten van alle turnsters met haar half in, heel uit op sprong. Op brug werd ze 2e, mede door haar hoge opzwaaien. Hiermee wist zij zich knap naar het goud te turnen.

Luna van der Goes (Jeugd 2) turnt dit jaar voor het eerst keuzeoefenstof. Zij mocht nu eigen samengestelde oefeningen laten zien met wisselend succes. Luna moest helaas 2 keer de balk verlaten tijdens haar oefening. Ze wist zich te herpakken op het volgende toestel vloer waar ze een mooie oefening liet zien, wat haar de 3e plaats op vloer opleverde. Luna werd 9e.

Tenslotte kwam Ilse Pouwels (Jeugd 1) in actie. Ook Ilse eindigde op balk in de top 3 en liet een mooie vloeroefening zien. In het eindklassement werd Ilse keurig 7e.
Een mooi begin van het seizoen voor DGV! Na al veel mooie dingen en nog wat verbeterpunten op naar de volgende wedstrijd op 14 december.

 

27 oktober 2019

PEUTER- EN KLEUTERGYM

Terug van weggeweest bij DGV: Peuter- en kleutergym! Vanaf vrijdag 1 november en maandag 4 november in sporthal de Eng. Meer info kijk hieronder

 

9 september 2019

DGV DOET MEE AAN GROTE CLUBACTIE

Ook dit jaar doet DGV weer mee aan de Grote Clubactie! Komende week worden de lotenboekjes uitgedeeld in de lessen. Verkopen mag vanaf zaterdag 14 september.
De 3 leden die de meeste loten voor DGV verkopen winnen een prijs!
De Grote Clubactie heeft ook leuke winacties:
– Laat op social media zien hoe jij loten verkoopt tijdens de Grote Clubactie. Plaats daar de hashtag #groteclubactie bij en maak kans op een Meet and greet met You Tuber Matser!
– Verkoop meer dan 20 loten en krijg een 2e kaartje voor Snowworld, Bobbejaanland, Krazy Kangaroo of Optisport!
– Doe alleen of met je clubgenootje mee aan de Kids winactie en win prijzen zoals sportclinics, een fiets of Nintendo Switch. Meld je hiervoor wel aan via https://clubactie.nl/lotenverkopers_win_acties.html

 

18 augustus 2019

START NIEUW SEIZOEN

De zomervakantie is voorbij gevlogen! 
Zoals te zien is zijn er ook DGV leden die lekker actief bezig zijn geweest in de vakantie. Vanaf volgende week beginnen de recreatiegym, damestrim, turnselectie en Samen is Leuker weer met de lessen.
LET OP: De streetdancelessen beginnen weer vanaf 27 augustus en de freerunning vanaf 6 september.
Heel veel sportplezier het komende seizoen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *