Nieuws

18 april 2024

Op zaterdag 13 april 2024 stond de eerste finalewedstrijd voor DGV Dodewaard op het programma. Silke turnde haar districtsfinale Senior D in Winterswijk. Deze wedstrijd begon pas om 17.00 uur, dus ze moest lang wachten voordat ze mocht beginnen. Het niveau van de competitie was erg hoog, dus een mooi moment voor Silke om zich te vergelijken met de rest. Zij begon op sprong, waar ze met haar aanloop niet goed uitkwam, maar toch een goede half in half uit wist te springen. Brug is haar lievelingstoestel en hier liet ze dan ook een wedstrijdoefening zonder fouten en met een goede landing zien. Door naar balk, waar haar sprongenserie wat wiebelig was waardoor ze een verbindingswaarde miste. Ze turnde voor het eerst een nieuwe afsprong van balk (arabier salto) die erg goed ging. Tenslotte mocht ze haar vloeroefening laten zien, die erg netjes en met hoge sprongen was. Na deze goede wedstrijd bleek dat Silke van de 27 finale turnsters die meededen de tweede plaats had behaald met slechts 0,1 punt verschil met de nummer een!
 
Helaas bleek dat zij door het ontbreken van een jurylid buiten mededinging moest meedoen. Dit was door een miscommunicatie van tevoren bij zowel Silke als haar trainer niet bekend.
Ze mocht daarom voor haar tweede plaats geen zilveren medaille in ontvangst nemen, wat natuurlijk erg zuur was. Dit goede resultaat betekent dat Silke volgend seizoen wel promoveert naar de 3e divisie Senior C. Een wedstrijdeinde met een dubbel gevoel, maar Silke mag trots zijn op haar super goede prestaties van dit seizoen, want zij heeft na ruim anderhalf jaar blessureleed een prachtige comeback gemaakt.
 

 

7 april 2024

De doorstroming naar de diverse finales is bekend en er hebben heel wat DGV turnsters zich voor één of meerdere finales geplaatst!
Bij de middenbouw is er alleen een individuele meerkampfinale. De bovenbouw turnsters konden zich plaatsen voor de teamfinale, meerkampfinale en ook nog voor toestelfinales.
De volgende turnsters wisten een plek in de finale te bemachtigen:
– Meerkamp: Lisa, Corryen, Alyssa, Fenne, Veerle, Tirza, Imara, Elisa, Jade en Silke
– Sprong: Charlene, Veerle, Tirza, Imara en Silke
– Brug: Veerle en Silke
– Balk: Tirza, Imara, Elisa en Silke
– Vloer: Veerle, Elisa, Jade en Silke
Gefeliciteerd allemaal! 🎉
De finales zijn op 13 en 20 april, 25 mei en 1 juni.
 

 

25 maart 2024

Zaterdag 23 maart was de derde wedstrijdzaterdag op rij voor DGV Dodewaard. Dit keer turnden Charlene en Esmée in Arnhem hun tweede plaatsingswedstrijd. Zij komen uit in supplement G bovenbouw en vormden samen met vier turnsters van gymvereniging Doves een team. 

Deze twee meiden hebben deze wedstrijd enorm veel progressie gemaakt in vergelijking met hun vorige wedstrijd. Waar Charlene uitblonk op brug ten opzichte van haar tegenstanders, deed Esmée dat bij sprong. Ze mogen trots zijn op de ontwikkeling die ze dit seizoen hebben doorgemaakt. 

 

 

18 maart 2024

Afgelopen zaterdag 16 maart hadden Jasmijn, Luna en Jade hun examen voor Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2. Ze moesten ieder drie kinderen meenemen naar hun examen en daar een les aan geven. Dit werd beoordeeld en samen met hun eerdere goedgekeurde opdrachten zijn zij alle drie geslaagd. Het diploma is dus in the pocket! Hier is DGV heel blij mee. Gefeliciteerd!!

16 maart 2024

Met goud terug naar Dodewaard!
 

Voor het DGV Dodewaard team uitkomende in de middenbouw 6 stond op zaterdag 16 maart hun tweede plaatsingswedstrijd op het programma. Alyssa Elings, Corryen van de Kolk, Lisa van Laar en Fenne Cherry waren al vroeg te vinden in de sporthal in Barneveld, want zij waren ingedeeld in de eerste wedstrijdronde. Vorige keer werd dit team tweede wat natuurlijk al een mooie prestatie was.

Naast nieuwe dingen leren, zijn deze meiden tijdens de training veel bezig geweest met het perfectioneren van de oefenstof. Op deze wedstrijd hebben ze alles laten zien waarvoor ze zo hard getraind hebben en dat werd beloond met een eerste plaats. Trots klommen deze vier turnsters het podium op en kregen ze goud omgehangen. Ze wisten zelfs op drie van de vier wedstrijdonderdelen, sprong, brug en balk als team de meeste punten te vergaren. Een prestatie om trots op te zijn!

10 maart 2024

Gisteren kwamen er 5 DGV turnsters in actie op de wedstrijdvloer. Noëlle ging in de ochtend naar Veenendaal voor haar meetmoment. Vorig jaar was haar eerste meetmoment, dus ze wist al wel een beetje wat haar te wachten stond. Afgelopen weken heeft zij voornamelijk 1 op 1 training gehad waarin ze bij elk onderdeel verschillende oefeningen moest doen. Bij het meetmoment heeft zij veel van deze oefeningen laten zien aan de jury, waarbij zij heel veel zilveren en gouden stickers heeft verdiend!! We mogen best zeggen dat ze er bovenuit stak. Ze ging naar huis met een medaille én diploma. Volgend seizoen mag Noëlle ook meedoen met de wedstrijdgroep.
 
Eind van de ochtend begon de 3e plaatsingswedstrijd van het team supplement E in Nijmegen. Dit keer bestond het team uit 4 turnsters i.p.v. 5 , omdat Elise helaas ziek was. Elisa, Jade, Dewi en Suzan turnden een goede wedstrijd en werden hiervoor als team beloond met een zilveren medaille! 🥈Individueel waren er ook succesjes en behaalde Elisa een 1e plaats op balk en werd Jade 2e met haar vloeroefening.
Vanaf de vorige wedstrijd tot aan deze hebben de dames een grote stap gemaakt. Ze hebben erg goed getraind en waren daarom goed voorbereid. Een verdiend resultaat dus!
 

31 januari 2024

Op zaterdag 27 januari 2024 was alweer de tweede plaatsingswedstrijd voor het team supplement E van DGV Dodewaard. In Nijmegen turnden Elisa, Dewi, Jade, Elise en Suzan hun teamwedstrijd. De meiden hebben deze wedstrijd elk goede onderdelen geturnd, het is mooi om te zien dat er op de wedstrijd iets uitkomt waar ze voor getraind hebben. Helaas waren er ook tegenvallers wat hier en daar enige teleurstelling opleverde. Als groep zijn de meiden niet in de prijzen gevallen, zij werden 3e waar er twee medailles te verdelen waren. Individueel hebben ze op enkele toestellen hoog gescoord. Jade werd 6e gevolgd door Elise op plaats 9. Haar vloeroefening was goed voor de 3e plaats! Elisa werd zelfs 2e met haar vloeroefening en eindigde op de 10e plek, Dewi en Suzan werden 18e en 19e. Hun beste toestel was bij beide sprong.

Silke, Senior supplement D, kwam de wedstrijdronde daarna in actie. Vorige wedstrijd behaalde zij een 2e plek, maar deze keer was ze nog sterker. Waar ze vorige keer van de balk viel ging deze wedstrijd de pirouette op dit toestel wel goed. Na vier goede oefeningen won Silke dit keer de gouden medaille! Noemenswaardig is dat zij 1e op vloer en 2e op balk en brug werd. Een erg knappe prestatie, want door een drukke periode bij haar studie kon ze niet alle trainingen aanwezig zijn. 

Het DGV team turnt op 9 maart nog een derde plaatsingswedstrijd in Nijmegen. Voor Silke zitten de plaatsingswedstrijden erop, met een eerste en tweede plaats op deze wedstrijden heeft zij zich geplaatst voor de meerkampfinale later dit seizoen.

19 januari 2024

Even voorstellen! Dit zijn Esmee, Inske en trainer Rik. Zij zijn op zoek naar enthousiaste dansers voor de nieuwe streetdancegroep 15+. Dus ben je 15 jaar of ouder en wil je ook meedansen? Kom dan op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur naar sporthal de Eng! Je mag altijd twee proeflessen meedoen voordat je besluit of je lid wordt.
 
De streetdanceles voor de leeftijd van 12 t/m 14 jaar is nu op vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur onder leiding van Laura. Val je binnen deze leeftijdscategorie en wil je kijken of streetdance wat voor jou is? Dan ben je van harte welkom op de vrijdag!
 
 
 

13 januari 2024

De kerstvakantie is nog maar net voorbij of de eerste turnwedstrijd van 2024 stond alweer op het programma voor DGV Dodewaard. Vandaag was in Didam de tweede plaatsingswedstrijd voor het team supplement F: Veerle, Tirza, Jada, Imara en Eline en voor Sarah die in de Middenbouw 4 turnt. 

Het DGV team viel ook dit keer in de prijzen. Vorige wedstrijd werden zij derde en dit keer ging het nog beter en eindigden zij op de tweede plaats! Ook individueel scoorden ze goed met als kers op de taart nóg een zilveren medaille voor Veerle. Zij behaalde zelfs de eerste plaats met haar brugoefening. Imara werd vierde met een derde plaats op sprong meteen gevolgd door Tirza die vijfde werd, ook zij behaalde een eerste plaats en wel met haar sprong, ze werd ook nog derde met haar balkoefening. Eline werd 11e en Jada eindigde op plaats 14. 

Ook Sarah, die dit seizoen in een leuk en goed team turnt samen met de verenigingen Oranje Blauw en Fortis, won zilver. Extra knap dat zij ondanks haar schouderblessure een goede wedstrijd wist te turnen. DGV kan terugkijken op een topdag! Nu is het nog afwachten of er DGV turnsters geplaatst zijn voor de finales later dit seizoen.

           
 
16 december 2023
 

Vandaag kwam er  in Barneveld een team met alleen DGV turnsters op de wedstrijdvloer. Alyssa, Corryen, Lisa en Fenne komen uit bij de Middenbouw niveau 6. Er werden door het team hoge scores behaald en de meiden eindigden zelfs op diverse toestellen in de top 3! Deze goede wedstrijdoefeningen zorgden ervoor dat ze als team zilver wonnen. Individueel eindigde Corryen ook erg hoog, zij werd tweede van de 22 turnsters, ze werd tweede op balk en werd op de voet gevolgd door Alyssa die vierde werd. Haar beste toestel was sprong waar ze op de derde plaats eindigde. Fenne werd keurig zesde en Lisa 13e, zij werd tweede op sprong. Dat belooft wat voor de volgende wedstrijd op 16 maart!

 
11 december 2023
 
De actie “alle B’tjes helpen” van Coop Dodewaard is afgelopen. Vorige week kreeg DGV een cheque met daarop het prachtige eindbedrag van €391!
We willen bij deze Coop Dodewaard bedanken voor het organiseren van deze leuke actie en de mooie gift en ook alle klanten die muntjes aan DGV hebben gegeven bedankt!!
 
 
9 december 2023
 
 
De Grote Clubactie was ook dit jaar weer een groot succes! Er werden maar liefst 1185 loten verkocht wat een prachtig bedrag van €2844 euro opleverde. Een record!!
Op de eerste foto staan de kanjers die 25 of meer loten verkocht hebben. Zij kregen hiervoor een medaille uitgereikt van voorzitter Gerrit. De beste zes verkopers, waarvan vijf op de foto, hebben daarnaast ook een potje snoep en een cadeaubon gekregen. Op de tweede foto staan de selectieleden, omdat zij als groep de meest loten verkochten kregen zij wat lekkers.
Alle lotenverkopers en natuurlijk ook alle kopers ontzettend bedankt!
 
 
 
5 december 2023
 
 
Met ons kader hebben we een sinterkerst avond gevierd. We hebben samen zitten sparren over van alles en nog wat, er zijn leuke dingen besproken (daarover later meer!) en we kregen zelfs een onverwachts bezoekje van Sinterklaas! Voor trainer Joël kwam een jongensdroom uit; hij mocht bij Sinterklaas op schoot! Maar wat Joël kan, kan Sinterklaas ook! We hebben een leuke en nuttige avond gehad.
Wij wensen iedereen een fijne Sinterklaas avond!
 
                 
 
 
5 december 2023
 
 
Vorige week hadden we met onze jonge leden het pietenfeest! Het was een geslaagd feestje, er werd gedanst en gegymd met de pieten en ze hadden zelfs een cadeautje bij zich!
 
 
2 december 2023
 
 
Twee nieuwkomers, Charlene en Esmée hebben vandaag hun eerste wedstrijd geturnd voor DGV. Deze twee dames zijn dit seizoen een niveau hoger gaan turnen. Hun wedstrijd begon bij brug waarbij Charlene de uitblinker was met een goeie kip en verder een vrijwel foutloze brugoefening. Vervolgens op balk heeft Esmée haar obstakel in een koprol weten te overwinnen, wat een supermooi resultaat op balk heeft opgeleverd. Op vloer moesten de dames hun vloeroefening uitvoeren op de airtrack. Helaas hebben ze op vloer veel kostbare punten laten liggen.
Gelukkig hebben de meiden zich herpakt met een hele goede sprong, waarin ze voor het eerst met plank hebben gesprongen. Beiden hebben een keurige overslag laten zien. Al met al hebben ze in deze wedstrijd goede punten laten zien, maar er zijn ook zeker verbeterpunten richting de volgende wedstrijd!
De mooie actiefoto’s zijn gemaakt door fotograaf Gerben Maassen v/d Brink van Seven Squared shots
 
                       
 
25 november 2023
 
Vandaag turnden zes selectieturnsters van DGV hun eerste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. In Beekbergen was er eerst een teamwedstrijd supplement E. Dit jaar kon er voor het eerst een team gevormd worden met alleen DGV meiden namelijk Elisa, Dewi, Jade, Elise en Suzan. Het was het debuut van Suzan op een hoger niveau en Elisa kon sinds lange tijd weer een wedstrijd turnen. Het team startte heel goed op brug. In de 2e ronde heeft iedereen op balk zichzelf uitgedaagd met moeilijkere elementen, helaas wel met meerdere vallen. Op zowel vloer en sprong hebben ze goede dingen laten zien. Het team eindigde op de 4e plaats. Individueel zaten deze meiden dicht bij elkaar. Jade werd 12e gevolgd door Suzan op de 13e en Elisa op de 14e plaats. Elise en Dewi werden 16e en 17e. Dewi wist een mooie 2e plaats op sprong te halen. Met verbeterpunten en nieuwe doelen op naar de volgende wedstrijd eind januari!
 
De ronde daarna turnde Silke haar eerste wedstrijd in bijna 4 jaar. Net toen wedstrijden na Corona weer mochten raakte zij langdurig geblesseerd. Het was onzeker of ze ooit nog terug zou komen op haar oude niveau of dat ze überhaupt nog zou kunnen turnen, maar ze heeft hard gewerkt om er toch weer te staan! Silke heeft zaterdag bij de senioren D een vrijwel foutloze wedstrijd geturnd. Helaas was de pirouette op balk net niet genoeg in balans, waardoor ze eraf viel. Ondanks deze val behaalde Silke een 2e plaats met 44.000 punten en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen! Ze werd 1e op haar lievelingstoestel brug en 2e met haar sprong.
Gefeliciteerd!! 🥈
 
 
22 november 2023
 
De grote Clubactie is voorbij. We hebben met zijn allen maar liefst 1185 loten verkocht! Super gedaan door al onze leden! 😃
Er is 1 superlot verkocht aan de Kluswijs in Dodewaard door deze drie kanjers van de selectie, Elise, Dewi & Jade.
 
Kluswijs de Wit, wie komt er niet?
Laten we blij zijn dat we deze winkel in ons mooie dorp hebben. Een plankje hout, spijkers, lampen, behang, tuingrond, schuttingen, gereedschappen en van alles nog meer kun je bij Geurt en Demi de Wit en hun team terecht! Ook zijn ze een DHL punt, dus voor pakketjes halen en brengen kun je er ook terecht! KLUSWIJS bedankt voor deze sponsoring, hier zijn wij énorm blij mee!
 
 
4 november 2023
 

Vandaag stond de eerste turnwedstrijd voor turnsters van DGV Dodewaard weer op het programma. In de turnhal in Didam werd het spits werd afgebeten door Sarah (middenbouw 4). Zij is dit seizoen overgestapt naar de turnselectie van DGV en is qua niveau omhoog gegaan, dus was deze wedstrijd extra spannend. Haar wedstrijd heeft samengevat hele goeie momenten gehad, maar ze neemt ook leerpunten mee voor de volgende keer. Extra knap dat ze de kip en de salto op brug heeft geturnd. Sarah werd met haar team, wat zij vormde met turnsters van Oranje Blauw en GV Fortis, derde en nam dus brons mee naar huis!

Aan het eind van de middag kwamen de dames van supplement F in actie. Ook hier twee debutanten in het rood namelijk Veerle en Eline. Samen met Tirza, Imara en Jada turnden zij in één team. Extra leuk dat er dit seizoen met vijf turnsters op dit niveau een team van alleen DGV turnsters gevormd kon worden! Bij elk toestel tellen de drie hoogste scores per team, dus als een toestel iets minder gaat, telt die score niet mee voor het klassement. De dames hebben het erg goed gedaan, maar hadden hier en daar ook wel wat pech tijdens de oefeningen. Over het algemeen kunnen ze terugkijken op een positieve wedstrijd. Ook zij werden daarvoor als team beloond met een bronzen medaille!

De volgende wedstrijd voor deze turnsters is op 13 januari 2024.

 
3 november 2023
 
Met trots kunnen we weer zeggen: ‘Hij ligt weer op de mat!’ De presentatiegids van v.v. Dodewaard en DGV. De makers hebben zichzelf wederom overtroffen!
 
Speciale dank gaat uit naar Thomas van Beek voor de foto’s, Storm Media voor het samenstellen, Hessel en Andrea voor alle verhalen, anekdotes en interviews en Desie en Alma voor de ondersteuning qua sponsoring. Want zonder onze sponsors hadden we dit ook niet kunnen bewerkstelligen!
 
Tot slot willen we ook nog alle bezorgers bedanken! Een grote opkomst zorgde er voor dat ze in een mum van tijd op het matje lagen. Hulde!
 

19 oktober 2023

Vorige week is de uitslag van de Rabo Clubsupport bekend gemaakt. DGV heeft ook dit jaar weer veel stemmen gekregen en kreeg zelfs de meeste stemmen van de deelnemende clubs in de gemeente Neder Betuwe.
Dit jaar kregen de deelnemende clubs niet 100% van het eerder vastgestelde budget, maar 125% uitgekeerd. Een extraatje in het kader van het 125-jarig jubileum van de bank. 🎉
DGV kreeg het prachtige bedrag van €1210,82!
Alle stemmers en Rabobank bedankt!
 

21 september 2023

Er komt nog een actie aan! Ook dit jaar doet DGV namelijk weer mee aan de Grote Clubactie! Vanaf maandag worden de lotenboekjes uitgedeeld in de lessen en kan er meteen verkocht worden.
80% van elk verkocht lot gaat naar de club!
Wie weet halen we met z’n allen net zo’n mooi bedrag op als vorig jaar. Koop je ook een lot?
Alvast bedankt!
 

19 september 2023

DGV doet mee aan de B’tjes actie!
 
Met de B’tjes actie kunnen klanten van de Coop verenigingen en stichtingen uit Dodewaard en omgeving steunen door de munten (B’tjes) die ze bij iedere €10,- aan boodschappen krijgen 10 weken lang te doneren aan hun doel naar keuze.
Uiteindelijk zal de prijzenpot van €5000,- verdeeld worden naar rato van het aantal muntjes dat voor de betreffende club is gedoneerd.
Aanstaande maandag 25 september 2023 start deze spaaractie en staat de display waar de muntjes in gedaan kunnen worden bij de Coop in Dodewaard.
We hopen dat we als vereniging zoveel mogelijk munten verzamelen. Help je ook mee? Alle B’tjes helpen, alvast bedankt! 
 
 

5 september 2023

❗️Steun DGV en v.v. Dodewaard via de Rabo ClubSupport 2023❗️
 
Ook dit jaar doen beide verenigingen mee aan Rabo Clubsupport.
Het stemmen gaat op de volgende manier:
• Er kan gestemd worden 4 september t/m 26 september.
• Elk Rabobank lid mag stemmen op drie clubs.
• Dat kan via de Rabobank App of www.rabobank.nl/clubsupport
 
Vraag ook zoveel mogelijk familieleden, vrienden en kennissen om ons te stemmen!
 
 

7 juli 2023

Fijne vakantie allemaal!

10 juni 2023

Wat een geweldig gymfeest hebben we gehad vandaag!! We hebben mooie oefeningen gezien, trotse trainers en blije leden!
Iedereen heeft een diploma met bronzen, zilveren of gouden stickers gekregen én een medaille. Op deze foto staan de trainers en assistentes en de EHBO, zonder deze kanjers hadden we dit leuke feest niet kunnen organiseren!
Kijk voor meer foto’s op onze Facebookpagina en Instagramaccount
 
 
 
 

14 mei 2023

Gisteren stond er weer een turnwedstrijd op het programma en wel de finale van Gelderland midden zuid in Nijmegen! Door de goede resultaten in hun eerder geturnde wedstrijden hadden Tirza, Imara en Jade zich hiervoor geplaatst! 👏
In de 2e wedstrijd deden Tirza en Imara mee bij Senior F. Ze hebben een goede wedstrijd gedraaid. Imara behaalde de 8e plaats en Tirza een 13e plek. Beiden sprongen op een wedstrijd voor het eerst met een plank in plaats van de trampoline en dat ging erg goed. Ze wisten op sprong zelfs allebei dezelfde score te behalen en dit was tevens hun beste toestel!
Jade was eerst reserveturnster voor deze wedstrijd, maar mocht toch meedoen! Zij turnt in de categorie Jeugd E. Turnvriendinnen Dewi en Elise waren mee als supporters. Jade is gisteren op een 11e plaats geëindigd. Ze heeft met sprong ook haar beste sprong tot nu toe laten zien met een half in half uit. Erg knap! De hoogste notering haalde ze gisteren met haar brugoefening. Goed gedaan alle drie!
 
 
 

26 maart 2023

Noëlle en Fenne hadden zaterdag 25 maart hun tweede meetmoment, dit keer was dat in Ede. Naast trainer Joël waren ook Jada, Suzan en Jade namens DGV mee om de organisatie te helpen.
Noëlle en Fenne hebben het geweldig gedaan. Ze hebben heel veel mooie dingen laten zien en zijn zelfs met een paar onderdelen meerdere niveaus omhoog gegaan tijdens het meetmoment. Beide meiden waren heel gedreven en gemotiveerd om het goed te doen en dat heeft mooi uitgepakt. Noëlle en Fenne kregen net als vorige keer een mooie medaille en een diploma mee naar huis. Goed gedaan allebei! 
 
 
 

24 maart 2023

Zaterdag 18 maart turnden Dewi, Elise en Jade hun 3e plaatsingswedstrijd. Ze moesten er even op wachten, ze waren ingedeeld in de laatste wedstrijd van de dag, de wedstrijd startte pas om vijf uur.
Ze begonnen op balk, waar ze mooie oefeningen lieten zien en alledrie zonder val turnden!
Op de vloer werden op een paar schoonheidsfoutjes na mooie oefeningen geturnd. De sprong ging goed, maar bij de brug, waar ze normaliter wel sterk in zijn lieten ze alledrie wat punten liggen. Ze mogen trots zijn op hoe ze geturnd hebben, maar de tegenstanders waren een maatje te groot dit keer. Jade werd 5e, Elise 6e en Dewi 7e. Om acht uur liepen de turnsters, trainer en de ouders hongerig de turnhal uit.
Wat was het gezellig om met elkaar deze dag af te sluiten bij de Mc Donalds.
 
 

20 maart 2023

Zaterdag 18 maart heeft Suzan, met haar teamgenootjes van Oranje Blauw Nijmegen de 3e (en laatste) plaatsingswedstrijd geturnd. Deze keer was dit in Beekbergen.
De meiden hebben mooie, stabiele oefeningen geturnd voor een kritische jury. Individuele verbetering in punten was het dit keer niet, maar nu er geturnd wordt in teams, kun je elkaar dus versterken.
Dit leverde het team van Suzan een prachtige 1e plaats op. Gefeliciteerd!
 
 

20 maart 2023

Zaterdag 11 maart hadden Alyssa en Corryen hun 2e wedstrijd van dit seizoen. Deze teamwedstrijd was in Barneveld en turnden zij samen met turnsters van twee andere verenigingen.
Alyssa en Corryen hebben kunnen laten zien waar ze hard voor getraind hebben. Zo was er duidelijk te merken dat de brugoefening bij beide meiden goed ging. Een lekkere start van de wedstrijd! Op balk, volgens allebei het spannendste onderdeel, lieten ze vervolgens wat steekjes vallen wat resulteerde in een paar vallen. Verder naar vloer waar beide meiden mooi beheerste elementen lieten zien en waarbij Corryen door haar lenigheid en sierlijkheid uitblonk.
Tot slot hebben ze bij sprong de jury en het publiek vermaakt met een mooie handstand platval, arabier tot kniezit en zelfs een salto van Alyssa! Zij was zelfs de enige van haar wedstrijdgroep die een salto maakte! Al met al een wedstrijd met positieve én aandachtspunten. Na de vier toestellen gingen Alyssa, Corryen en hun teamgenootjes met de bronzen medaille terug naar huis. Goed gedaan en gefeliciteerd!
 

16 februari 2023

Er stond zaterdag nog een wedstrijd op het programma en wel in Didam. Tirza, Imara en Jada moesten daar al vroeg aanwezig zijn voor hun 2e en laatste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. Zij turnden een teamwedstrijd samen met 3 turnsters van S.G.S. Lingewaard. Daarnaast werd er een individueel klassement opgemaakt.
Op brug lieten Tirza en Imara voor het eerst sinds lange tijd een salto in hun afsprong zien. Jada turnde een mooie radslag op balk, dit was dan ook haar beste toestel van deze wedstrijd. Na de vier toestellen mochten ze als team het podium op voor de zilveren medaille. In de individuele uitslag Senior F won Imara nog een medaille, maar dit keer het goud! Tirza werd daar gedeeld 3e. Jada eindigde bij de Junioren F als 6e.
Tirza en Imara hebben zich hiermee geplaatst voor de finale later dit seizoen!
Gefeliciteerd allemaal!
 
 

16 februari 2023

Afgelopen zaterdag hadden Fenne en Noëlle eindelijk ook hun eerste meetmoment. Daarbij kunnen de jongste turnsters (t/m 9 jaar) van verenigingen laten zien wat ze al beheersen en geoefend hebben in de trainingen. Dit keer was het meetmoment in Ede en er deden turnsters van 8 verenigingen mee.
Fenne en Noëlle waren een beetje zenuwachtig, maar ze begonnen goed met de warming up. Ze mochten op verschillende toestellen onderdelen laten zien waarvoor ze beloond werden met een kleursticker. Beiden haalden veel gouden en zilveren stickers op de verschillende trajecten en mochten naar huis met een mooi diploma vol stickers en een medaille! Goed gedaan allebei! 
 
 

8 februari 2023

De 2e plaatsingswedstrijd van Suzan in de middenbouw 4 was al vroeg afgelopen zaterdag in “de Sportqube” in Nijmegen; zij startte om 08.30 uur in de 1e wedstrijdronde. Net als bij de eerste wedstrijd turnde zij weer in een team met de meiden van Oranje Blauw Nijmegen.
Als groep waren de meiden goed in vorm en lieten mooie oefeningen zien.
Suzan was weer erg sterk op brug, daar heeft ze een prachtige 3e plaats gehaald, een persoonlijke verbetering t.o.v. de vorige wedstrijd. Ook haar teamgenootjes scoorden op o.a. balk en vloer een 2 en 3e plaats, waardoor zij met hun team een zilveren medaille🥈 in ontvangst mochten nemen!
Kortom een hele succesvolle wedstrijddag!!
 

26 januari 2023

Zaterdag 21 januari was alweer de 2e turnwedstrijd van dit seizoen voor Dewi, Jade en Elise. Al mooi op tijd vertrokken de meiden naar Nijmegen voor de eerste wedstrijdronde van deze wedstrijddag. Ze hadden er zin in en begonnen op brug. Waar ze alle drie op de vorige wedstrijd foutjes maakten, ging het in deze wedstrijd supergoed. Op dit toestel behaalde ze dan ook een 1e, 2e en 3e plaats wat een lekker begin van de wedstrijd was. Door naar de balk, dat blijft altijd spannend. Maar ook hier, op een val van Elise na, turnden de meiden stabiele oefeningen.
Op vloer werden mooie series gesprongen, wat ook resulteerde in een 2e en 3e plaats op dit toestel. Tenslotte nog naar sprong. Bij het inturnen maakten ze het nog even spannend door niet goed uit te komen of een mindere sprong te laten zien, maar tijdens de wedstrijd, lieten ze alle drie hun mooiste sprong zien.

Bij de prijsuitreiking werd hun groep (Jeugd E) bijna vergeten, maar gelukkig kwam dit toch nog op tijd goed. Wat was het een verrassing toen Elise voor zilver naar voren mocht komen en Jade de gouden medaille won! Dewi eindigde net naast het podium, zij werd keurig 4e. Met het team, wat ze vormden samen met een turnster van Excelsior Zetten, behaalden ze ook nog een 3e plaats. Wederom een succesvolle wedstrijddag voor DGV!  

12 januari 2023

Grote Clubactie 2022.
Nog net voor de kerstvakantie hebben we onze leden die de meeste loten hebben verkocht van de grote clubactie in het zonnetje gezet! ☀️
Onze topverkoopster dit jaar was Suzan van de Voort, zij had maar liefst 80 loten én een superlot (=50 loten) verkocht! Op de tweede plaats stond Corryen van de Kolk, zij had 49 loten verkocht en op de derde plaats stond onze topverkoper Thomas van Lent, hij had 44 loten verkocht. Maar álle verkopers hebben heel goed hun best gedaan, we zijn blij met alle loten die verkocht zijn! In totaal hebben we met deze actie €2261,04 opgehaald!! Een geweldig bedrag dat we gaan besteden aan materialen.
Nogmaals dank aan al onze verkopers!
 
 

18 december 2022

Op zaterdag 17 december was alweer de laatste turnwedstrijd van 2022. Dit keer mocht Suzan  namens DGV Dodewaard haar eerste wedstrijd van dit seizoen turnen. Zij turnde in Didam bij de Middenbouw 4 samen in een team met 4 meisjes van gymvereniging Oranje Blauw. Suzan had er echt plezier in en turnde een stabiele wedstrijd waar ze veel getrainde elementen kon laten zien zoals de arabier flik flak tijdens haar vloeroefening, een salto als afsprong van de brug en een achterwaartse salto van de balk.

Ze bleef op de smalle balk met de losse rol én handstand, maar viel er helaas af bij de halve draai. Suzans brugoefening was top en tevens haar beste onderdeel met een vijfde plaats. Nadat iedereen de 4 turntoestellen had geturnd bleek het mixteam van Suzan derde te zijn geworden en mochten ze het podium op voor brons! Individueel werd ze keurig achtste van de maar liefst 23 meisjes in haar wedstrijd.

15 december 2022

Op zaterdag 10 december 2022 was het zover: De allereerste turnwedstrijd voor Corryen  en Alyssa sinds zij bij de turnselectie van DGV zijn begonnen. Ze hadden er heel veel zin in maar waren ook wel zenuwachtig. Corryen en Alyssa turnden in Barneveld een teamwedstrijd en vormden samen met turnsters van SSS Voorthuizen en SV Kracht en Vriendschap een mixteam in de Middenbouw niveau 6. Ondanks dat het voor beide de eerste keer op de wedstrijdvloer was hebben ze het super goed gedaan. Ze werden 3e met hun team en namen daarom allebei een bronzen medaille mee naar huis!

30 november 2022

Wát een geweldig pietenfeestje hadden we vandaag in de sporthal!! We hebben gegymd, gedanst, lekkere pepernoten gesnoept én we kregen een cadeautje van de pieten!

30 november 2022

Afgelopen zaterdag 26 november stond er weer een turnwedstrijd op het programma voor een aantal turnsters van DGV Dodewaard. Dewi, Jade en Elise gingen samen naar Nijmegen waar zij hun 1e plaatsingswedstrijd bij de Teams E turnden. Zij vormden een team samen met een turnster van Excelsior Zetten. De meiden hadden een goede eerste wedstrijdervaring van dit seizoen. Met het team eindigden zij op een derde plaats. Individueel zaten zij dichtbij elkaar en werden van de jeugdturnsters in hun wedstrijd opeenvolgend vierde, vijfde en zesde.

23 november 2022

Op zaterdag 19 november was het zover, de eerste turnwedstrijd van het seizoen 2022-2023 voor turnsters van DGV Dodewaard. Jada, Tirza en Imara  gingen met hun trainers en supporters naar Ede en turnden daar in supplement F in een team samen met 3 turnsters van de club S.G.S. Lingewaard. Dit team behaalde samen een mooie 2e plaats. Naast de teamwedstrijd werd er ook een individueel klassement opgemaakt. Tirza turnde een super goede wedstrijd. Ze werd zelfs 1e op brug én op balk. Daarmee werd ze ook in het eindklassement 1e van de senioren in haar wedstrijd en nam goud mee naar huis!

Jada had wat pech met een val tijdens haar balkoefening, ze turnde een mooie vloeroefening en werd van alle junioren in haar wedstrijdbaan 5e. Het toestel waar ze deze wedstrijd het hoogst eindigde was ook de balk. Imara’s oefening op vloer was niet vlekkeloos en ook zij viel helaas tijdens haar balkoefening. Desondanks werd ze 3e op dit toestel. Na vier toestellen eindigde zij net als Jada op de 5e plaats maar dan in de categorie senior. Al met al was het een mooie start van het wedstrijdseizoen! Op 11 februari 2023 staat de 2e plaatsingswedstrijd voor deze drie turnsters op het programma.

10 oktober 2022

 

Vandaag hadden we een feestje bij DGV! 🥳
De peuters en kleuters hebben vandaag hun nijntje Beweegdiploma gehaald! De kinderen hebben 20 beweeglessen gevolgd en vandaag afgesloten met een diploma.
Het is leuk om te zien dat kinderen echt vrijer gaan bewegen door de beweeglessen.
Na de herfstvakantie starten de ouder-peuter en kleuter gymlessen weer onder leiding van trainster Lidy. DGV biedt dan de nijntje beweeglessen aan die verweven zijn in onze lessen.
 
Vanaf 31 oktober:
Maandag kleutergym 15.00-16.00 uur
Vrijdag ouder-peutergym 9.00-9.45 uur
Kom gerust een paar lessen meedoen!
 
 

26 september 2022

De Grote Clubactie is gestart. En dit jaar alweer voor de 50e keer! De leden hebben in de lessen hun lotenboekje gekregen. Daarop staat een handige QR code om online loten te kunnen kopen. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk een aankoopformulier met pen in te vullen. Een lot kost €3, daarvan gaat maar liefst 80% rechtstreeks naar DGV. Wil je ook een lot kopen? Dat kan bij een van de DGV leden of via deze link https://lot.clubactie.nl/…/dodewaardse…/402774
Iedereen veel succes met de verkoop!!
 

1 september 2022

De zomervakantie zit er bijna op.  We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad, onze trainers in ieder geval wel! Zij hebben er zin in om volgende week weer met de lessen te starten. Tot volgende week!

29 augustus 2022

DGV Dodewaard en Voetbalvereniging Dodewaard doen mee aan Rabo ClubSupport 2022!
Dit jaar gaat het stemmen op de volgende manier:
• Er kan gestemd worden 5 september t/m 27 september.
• Elk Rabobank lid mag stemmen op drie clubs.
• Dat kan via de Rabobank App of www.rabobank.nl/clubsupport
Vraag ook zoveel mogelijk familieleden, vrienden en kennissen om ons te stemmen.
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur Dodewaardse Gymnastiek Vereniging en Voetbalvereniging Dodewaard.
 

13 juli 2022

Aanstaande zaterdag is het zover!
De uitvoering/clubkampioenschappen van de streetdance!
Komen jullie allemaal kijken naar deze
geweldige show?! De zaal gaat open om 19.00 uur. De show start om 19.15 uur.
Tot zaterdag!
 
                               

2 juli 2022

DGV GYMFEEST 2022!
Wat een geweldig feestje hebben we vandaag gehad met onze gymnasten en turnsters!
Er waren al meerdere kinderen vanmorgen om zes uur wakker van de spanning, 🤭 maar wat hebben ze het goed gedaan vandaag! Ze hebben op vier toestellen laten zien wat ze konden en dat is beoordeeld met een bronzen, zilveren of gouden sticker op hun diploma. Alle kinderen kregen een welverdiende medaille!
Deze dag werd mogelijk gemaakt door organisatie en hulp van de trainers en de assistentes, Myrthe die aanwezig was voor hulp als EHBO, de selectie meiden die zitting namen als jury, het bestuur en Teunis Scholtus die de mooie medailles gesponsord heeft. Er zijn ongeveer 1000 mooie foto’s gemaakt door Susan, deze worden uitgezocht en later nog gedeeld. Wij genieten nog lekker na van deze mooie dag!!
 

10 april 2022

Zaterdag 9 april zijn Jade en Dewi naar de wedstrijd in Didam geweest. Jade kon door haar enkelblessure niet meedoen, maar was er wel bij om Dewi aan te moedigen.
Dewi turnde een goeie wedstrijd. Ze heeft haar beste sprong ooit laten zien, vloer en balk gingen ook erg goed en op het laatste toestel, brug ging het mis met een val bij de salto af. Omdat deze wedstrijden tegenwoordig in teamverband geturnd worden en je turnt tegen grotere verenigingen/teams heb je als kleine vereniging zonder ingedeeld te worden met turnsters van een andere vereniging geen kans. Dewi turnde helemaal alleen tegen de andere teams, maar is wel een mooie wedstrijdervaring rijker!
 

3 april 2022

Zaterdag 2 april ging Luna  (Junior D) met trainster Fiona en supporters al vroeg naar Didam voor haar eerste turnwedstrijd in hele lange tijd. Ook hier kon DGV turnster Silke helaas niet meedoen door een langdurige blessure.

Na haar balk- en en brugoefening had Luna veel pech tijdens haar vloeroefening. Ze kwam na de arabier flik flak ongelukkig terecht en liep een enkelblessure op waardoor ze de wedstrijd niet af kon maken. Helaas kon ze het onderdeel sprong niet meer meedoen. Met maar 3 van de 4 toestellen eindigde Luna als 15e. Ze heeft toch weer even het wedstrijdgevoel kunnen ervaren en we hopen dat de blessure snel hersteld.

27 maart 2022

Op zaterdag 26 maart 2022 stond dan eindelijk ook de eerste turnwedstrijd op het programma voor Tirza en Imara (Junior F) van DGV Dodewaard. In Nijmegen turnden zij voor het eerst een teamwedstrijd. Ook Jada  zou onderdeel zijn van het team, maar zij raakte kort voor de wedstijd geblesseerd. Beide DGV turnsters lieten 4 goede wedstrijdoefeningen zien. Tirza turnde een kip op brug, Imara liet een losse rol op balk zien. Beide hadden een goede vloeroefening en sprongen half in half uit over de Pegasus. Na alle onderdelen werden Tirza en Imara, die een team vormden met turnsters van Impuls Wageningen en Excelsior Zetten 3e. Individueel werd Imara 8e en Tirza 10e. Een goede eerste wedstrijd weer na zo’n lange tijd!

17 maart 2022

Ze mochten weer beginnen! Na een aantal afgelaste turnwedstrijden door de Corona maatregelen is het wedstrijdseizoen 2021-2022 weer hervat. In de turnhal in Didam turnden Elisa en Suzan zaterdag 12 maart hun 2e wedstrijd van dit seizoen. Elisa (Senior 4e divisie) turnde in de 1e ronde een prima vloeroefening met een mooie streksalto in één van haar series en liet een goede sprong zien. Ze had wel pech met een val van balk en er was een element op brug volgens de jury niet helemaal goed uitgevoerd wat punten kostte. Elisa eindigde op de 14e plaats.

Suzan (Middenbouw, supplement 4) kwam de wedstrijd daarna in actie. Haar leeftijdscategorie turnt sinds dit seizoen teamwedstrijden en ze zat in een team met 2 turnsters van Elistha uit Elst en 3 turnsters van Impuls uit Wageningen. Suzan liet een mooie brugoefening zien, hierbij haalde ze zelfs de allerhoogste punten voor de uitvoering van alle turnsters in haar wedstrijd. De radslag op balk vond ze eng om te doen, maar ze turnde hem wel en dat in een wedstrijdoefening waar de spanning altijd al hoger is dan in de trainingen. Helaas had zij ook een val van die smalle balk. Het team van Suzan scoorde erg goed en daarom namen ze zilver mee naar huis! Er eindigde nog een team op de 2e plaats. Het is al uitzonderlijk als twee individuele turnsters samen hetzelfde puntenaantal hebben, maar als team is dat helemaal bijzonder. Maar goed dat het podium groot genoeg was voor al die turnsters!

21 februari 2022

Wist je dat wij het Nijntje beweegdiploma aanbieden bij DGV? Deze lessen worden op maandagmiddag gegeven. Voor ouders samen met hun peuters van 14.00 tot 15.00 uur en voor kinderen uit groep 1 en 2 van 15.00 tot 16.00 uur. Kom je mee bewegen?!

17 januari 2022

Yes, we mogen weer binnen sporten!
We zijn blij dat we weer aan de slag kunnen op onze eigen vertrouwde lestijden. Vanaf vandaag starten de lessen weer volgens het lesrooster.
Let op: De recreatiegymgroepen moeten nog iets langer wachten voor ze kunnen starten, deze lessen beginnen weer op donderdag 3 februari. Meer informatie hierover is te vinden in de nieuwsbrief die eerder vandaag is verstuurd.
Onze trainers kijken uit naar de leden om er weer leuke lessen van te maken.
 

23 december 2021

Op de valreep, net voor de lockdown, heeft Milou haar spagaatdiploma gehaald! Ze zit nog niet zo lang bij de turnselectie en dan nu al een diploma, goed gedaan Milou!

21 december 2021

Zaterdagmorgen stond er een ingepakt cadeau in de sporthal, met een briefje “cadeau voor DGV” erop. Wat leuk én spannend, want wat zou er in zitten?
Het was een nieuw schuimblok gekregen van Skoy!
Hier zijn we erg blij mee. Deze kan ingezet worden bij de gymlessen om er overheen te klimmen, klauteren en er vanaf te springen. Trainers kunnen erop staan om bijvoorbeeld te helpen bij de brug en ook bij de freerunning weten ze er vast coole kunsten mee te doen. Wat een mooi cadeau! Heel erg bedankt Skoy!!
 
 

20 december 2021

Nadat afgelopen week alle kopers van de superloten bedankt zijn op social media hebben jullie nog de opbrengst van de Grote Clubactie tegoed. Ook dit jaar hebben de DGV leden met elkaar veel loten verkocht, de totale opbrengst daarvan is maar liefst € 2033,04!! Een prachtig bedrag wat wordt gebruikt voor het aanschaffen van nieuwe toestellen en materialen.
Er waren dit jaar 9 jeugdleden die meer dan 20 loten verkochten (een ontbreekt op de foto). Zij kregen allemaal een oorkonde, voor de 5 leden die de meeste loten wisten te verkopen was er een presentje bij. Er waren zelfs 2 meiden die ieder 60 loten verkochten, de nummer 2 verkocht er 45 en ook de nummer 3 was een gedeelde plaats met ieder 40 loten. Bedankt iedereen die loten heeft verkocht of gekocht!
 

19 december 2021

Gisteren heeft de turnselectie het jaar afgesloten met een leuke kerstles!
Helaas mogen we in verband met de nieuwe lockdown tot en met 14 januari niet in de sporthal sporten waardoor voor alle leden de kerstvakantie onverwachts een week eerder begint.
Meer informatie is te vinden in de nieuwsbrief die vanmiddag verstuurd is.
 

11 december 2021

Er zijn maar liefst 3 turndiploma’s verdiend door de jongste leden van de turnselectie!
Noëlle en Alyssa haalden hun spagaatdiploma en Fenne haar splitdiploma. Gefeliciteerd meiden!
 

25 november 2021

Ook op zaterdag 20 november stond er een turnwedstrijd voor DGV Dodewaard op het programma. Dit keer was het de beurt aan Elisa (categorie Senior D) en Suzan (categorie Middenbouw sup 4). Ook voor deze twee turnsters was het door Corona lange tijd geleden dat zij een wedstrijd mochten turnen. Helaas mocht er geen publiek mee, dus gingen Elisa en Suzan samen met trainster Fiona en assistente Jasmijn naar de turnhal in Nijmegen. De meiden vonden het erg leuk dat ze eindelijk weer een wedstrijd mochten turnen en hebben onderling een gezellige wedstrijd gehad.

Suzan turnde voor het eerst een wedstrijd in teamverband. Ze mocht hierbij voor het eerst zelf samengestelde oefeningen laten zien. Hierbij werden meerdere nieuwe elementen geturnd. Suzan zat in een team met 2 turnsters van Elistha uit Elst en 2 turnsters van Impuls uit Wageningen. Bij elk toestel telde de 3 hoogste scores uit elk team. Suzans beste toestel was de brug. Ze werd met haar team 4e en kreeg hiervoor een bronzen medaille!
De categorie waar Elisa in turnt heeft nog wel individuele wedstrijden. Ook zij heeft meerdere nieuwe elementen geturnd op vloer, brug en balk. Helaas had ze wel puntenaftrek op vloer omdat volgens de jury één onderdeel niet goed uitgevoerd was. Elisa eindige na 4 toestellen op de 11e plaats, haar beste toestel op deze wedstrijd was de balk.

Beide weten waar ze de komende weken nog extra voor kunnen trainen. Op naar de 2e plaatsingswedstrijd in februari!

                                   

17 november 2021

Het heeft lang geduurd, door de Coronapandemie waren er lange tijd geen turnwedstrijden, maar na 1 jaar en 8 maanden stond er op zaterdag 13 november eindelijk weer een wedstrijd op het programma van DGV Dodewaard!
In de tussentijd is er ook nog een nieuw KNGU wedstrijdsysteem gelanceerd waarbij er door de meeste turnsters teamwedstrijden geturnd moeten worden in plaats van individuele wedstrijden wat eerder het geval was. Hierbij tellen van elk team de scores van de twee beste turnsters per toestel mee in het eindklassement.  Dewi en Jade gingen namens DGV samen naar de turnhal in Nijmegen voor hun eerste teamwedstijd. De nieuwe Coronamaatregelen, waaronder sportwedstrijden zonder publiek, gingen die dag om 18.00 uur in waardoor ze gelukkig nog wel een paar supporters mee mochten nemen naar hun wedstrijd.

Dewi en Jade waren ingedeeld in een team met drie turnsters van een andere vereniging. Helaas waren de  teamleden van deze vereniging niet aanwezig waardoor ze met z’n tweetjes aan de wedstrijd begonnen. Beide turnden een goede vloeroefening en sprong. Bij brug was het schrikken, bij het inturnen viel Jade eraf, maar ze ging gelijk door en liet een goede wedstrijdoefening zien. Tenslotte nog balk waar ze allebei wel pech hadden. Dewi turnde een nette oefening, maar kreeg puntenaftrek omdat ze de balk vastpakte bij de losse rol. Jade viel er twee keer vanaf wat ook punten kostte. In het eindklassement eindigde team DGV als 5e. Ze stonden toch mooi hun “mannetje” als duo tussen al die grotere teams in hun wedstrijd. De meiden hebben genoten dat ze eindelijk na al die tijd weer een wedstrijd mochten turnen.

11 november 2021

De uitslag van de Rabo Club Support is deze week bekend gemaakt.
Ontzettend blij zijn wij met de 85 stemmen die we hebben gekregen. Dit heeft ons een fantastisch bedrag opgeleverd van €990,81!
Ontzettend bedankt voor jullie stemmen!
Dit geld gaan wij, samen met de opbrengst van de grote clubactie, gebruiken voor aanschaf van nieuwe materialen.
 

14 oktober 2021

HALLOWEEN TOCHT DGV Dodewaard!!
Durf jij het aan om mee te lopen met de Halloween tocht?
Het belooft een toffe griezelige avond te worden.
Ben jij nog jong en/of vind je het allemaal wat spannend? Dan hebben wij een leuke Halloween tocht met verschillende spellen.
Maar durf jij de spanning wel aan?
Kom dan naar de Halloween tocht, waarbij je wordt meegenomen om een mysterie op te lossen
IEDEREEN IS WELKOM!!
Tot 22 oktober!!
 
 

12 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober heeft DGV Dodewaard weer meegedaan aan het project Waaljutten.
Bij het Waaljuttersproject gaat het om het schoonmaken van de uiterwaarden van de Waal.
Diverse verenigingen doen mee en maken ieder een stuk uiterwaarden schoon. Zij ontvangen daarvoor een mooie vergoeding voor de clubkas!

Namens DGV deed ook deze keer onder andere een leuke groep van de dames sportfit mee die samen met een aantal andere (bestuurs)leden de handen uit de mouwen stak. De dag begon mistig, maar later kwam de zon door en was het heerlijk Waaljutweer  Er lag in tegenstelling tot andere jaren minder rommel in de uiterwaarden.
De ochtend werd in het zonnetje afgesloten met koffie, thee en een lekker warm saucijzenbroodje.

 

24 september 2021

De Grote Clubactie is bijna een week bezig en de leden zijn al druk met loten verkopen. Wist je dat er ook dit jaar online loten gekocht kunnen worden? Dat kan met de QR code op het lotenboekje wat elk lid gekregen heeft, maar ook via onderstaande link 
Van elk verkocht lot gaat 80% direct naar DGV en er zijn ook nog mooie prijzen te winnen!
 

6 september 2021

 

Op zaterdag 4 september zijn we het nieuwe seizoen gestart met een sportinstuif. Alle sporten van DGV werden aangeboden aan de jeugd. Er werd gedanst, gegymd op de balk en de rekstok, mooie sprongen geturnd op de tumblingbaan, gerold op onze nieuwe airtrack en er werden mooie freerun moves gemaakt.
Onze enthousiaste trainers hadden een mooi ingerichte zaal neergezet en hebben er met onze leden een mooie dag van gemaakt! Het bestuur kijkt tevreden terug op dit evenement. Het was een mooie start van dit seizoen!

19 augustus 2021

Om het nieuwe seizoen goed te beginnen organiseren wij een sportinstuif op zaterdag 4 september.
Op deze dag mogen al onze leden en niet leden komen sporten in de sporthal.
Alle sporten die wij te bieden hebben binnen DGV komen aan bod!
Zo kun je springen op de reuze trampoline, rollen en duikelen op de nieuwe airtrack, mooie moves maken op de tumblingbaan en wordt er een dansclinic gegeven!
Een mooi programma dat je niet wilt missen. Neem al je vriendjes en vriendinnetjes mee!

23 juli 2021

De laatste lessen van dit seizoen zitten erop. Tijd voor vakantie!
De trainers en het bestuur van DGV wensen iedereen een hele fijne zomervakantie 🌞
Hierbij nog een foto van de laatste recreatiegym lessen. Apenkooien!!
 

29 juni 2021

Sinds een paar weken zijn ook voor de dames van de Dames Sportfit de Coronaregels versoepeld en mogen zij weer in de sporthal sporten. Maar de dames vinden het juist fijn om met mooi weer lekke buiten te blijven sporten. En op zo’n groot veld kun je ook gemakkelijk afstand van elkaar houden!
Op de uitnodigende muziek kom je vanzelf in beweging. Al dansend werk je aan je conditie en spierkracht. Daarnaast wordt er ook aandacht aan houding, balans en souplesse besteed. De training heeft als kerndoel intensief bewegen, het is een combinatie van aerobics, zumba en yoga. De coördinatie wordt getraind, maar je hoeft geen reeks pasjes te onthouden. Suzanna doet alles voor en zorgt voor een opgewekte en motiverende sfeer.
Wil je ook een keer meedoen met deze leuke groep? Ze sporten op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.
 

24 juni 2021

LET OP!
We zijn nog steeds op zoek naar een trainer (m/v) voor de recreatiegymlessen voor jongens en meisjes. Het gaat om 3 lesuren op de donderdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur voor de groepen
3-4, 5-6 en vanaf groep 7 uiteraard tegen een vergoeding.
Ben je enthousiast, weet je iemand of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Andrea van Dodeweerd via dgvdodewaard@gmail.com
 

3 juni 2021

Weer terug in de zaal!

Vijf maanden lang mocht het niet in verband met de geldende Coronamaatregelen, maar sinds een paar weken mogen de jeugdleden weer binnen sporten.
Trainster Lidy maakte er samen met assistente Jade en de kleuters een feestje van compleet met slingers en ballonnen.

Wil je kind ook een keer meedoen met de kleutergymles? Dat kan! Deze les wordt gegeven op maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur in sporthal de Eng in Dodewaard.

20 mei 2021

Yes, we mogen sinds gisteren weer binnen sporten! De selectie ging als eerste aan de slag in de sporthal, vanmiddag is het de beurt aan de recreatiegym. De Dames Sportfit mag helaas nog niet in de sporthal sporten, maar zij mogen wel weer buiten les krijgen. Duimen jullie mee voor droog weer ? 🌞 Veel sportplezier allemaal!

18 mei 2021

De grote clubactie van vorig jaar was zoals jullie eerder al gelezen hebben een groot succes!
Wij hebben van dit geld matjes gekocht om te gebruiken bij het buiten gymmen en de airincline van airtrack. Dit is een opblaasbaar schuin vlak.
Deze kan ingezet worden bij het aanleren van de koprol, flik flak of ingezet worden bij een aanloop. Wij hopen dat de leden er veel plezier van zullen hebben in de zaal!

27 maart 2021

Het waaljutten zit er weer op!
Wat een kanjers hebben wij in onze vereniging! We begonnen vanmorgen in de regen.  Onze zakken waaiden haast weg, maar wij gingen vol goede moed de uiterwaarden in. Op zoek naar… heel veel touwen, echt niet normaal zoveel kleine stukjes plastic en hier en daar bijzondere vondsten! Een zwabber, een hoopje babydoekjes, we zullen de details besparen wat daar onder lag en we vonden zelfs een (verlopen) identiteitsbewijs van ene Walter uit Duitsland. Wij hebben ons steentje weer bijgedragen voor de natuur en daarmee ook onze clubkas weer kunnen vullen.
DGV kanjers van vandaag; nogmaals bedankt!!
 

21 maart 2021

 
DGV 65 JAAR!!
Wat een fantastische dag hebben we gehad zaterdag! Heel veel jeugdleden hebben dit met ons gevierd! 
Onze enthousiaste trainers hadden een mooi parcours neergezet op het veld achter de sporthal.
We hebben geklommen op de stormbaan die is gesponsord door Pauw Dodewaard en hebben in de pauze gesnoept van de appels en peren van de gebroeders van Blijderveen uit Ingen.
65 jaar DGV, wat hadden we dit graag gevierd met álle leden. Maar door de Corona werden we beperkt. Toch zijn we trots op hoe we deze jubileumdag hebben gevierd.
 

11 maart 2021

21-03-2021 bestaat DGV 65 jaar!
Wat hadden we dit graag gevierd met een spetterde jubileum uitvoering, maar helaas kan dat niet. Toch laten we dit niet zomaar voorbij gaan!
Voor onze jeugdleden organiseren we zaterdag 20 maart een jubileumfeestdag! 
Een feestelijk uurtje sporten en bewegen. En mét een te gek gave stormbaan die mogelijk gemaakt wordt door Pauw Dodewaard!
 

9 februari 2021

Wat een sneeuw zeg! ⛄
▪️De trainingen van deze week (8 t/m 14 februari) zijn *afgelast* vanwege de kou en de besneeuwde velden.
▪️Dit geldt ook voor volgende week (15 t/m 21 februari), dan is het ook voorjaarsvakantie
Laten we hopen dat we over 2 weken weer buiten kunnen sporten!
 

21 januari 2021

Helaas we mogen nog steeds niet in de sporthal sporten 😢 maar we hebben toch goed nieuws! De meeste groepen gaan vanaf 25 januari buiten op het voetbalveld sporten 🎉 Lees er alles over in deze nieuwsbrief die ook per e-mail aan de leden is verstuurd of kijk op onze Faccebookpagina.
We zoeken nieuwe bestuursleden, ook hierover lees je in de nieuwsbrief. Is dit iets voor jou of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar dgvdodewaard@gmail.com
 

24 december 2020

Helaas mochten de laatste lessen van dit roerige jaar niet meer doorgaan. We hopen dat we in 2021 weer gauw de sporthal in mogen!
De trainers en het bestuur van DGV Dodewaard wensen iedereen fijne kerstdagen en een sportief, mooi en vooral gezond 2021!
 
 
 

19 december 2020

De topverkopers met de meeste verkochte clubloten voor DGV hebben een mooie ster met VVV bon gekregen. Onze recreatietrainster Martha Wouters is vandaag ook in het zonnetje gezet omdat zij superloten heeft verkocht voor de vereniging.
Maar liefst 10 leden hebben 20 loten of meer verkocht, zij hebben een 20-loten oorkonde gekregen.
De Grote Clubactie was een geslaagde actie dit jaar, dankzij alle verkopende leden! 
 

17 december 2020

Helaas kan de laatste Dames Sportfit les van 2020 vanavond niet doorgaan. Dus sprong trainster Suzanna op de fiets en verraste de dames met een kerstpresentje aan de voordeur. Wat attent en creatief!  We hopen dat de lessen in 2021 weer gauw door kunnen gaan.

15 december 2020

U heeft vast gehoord en meegekregen dat er vanaf vandaag strengere Coronamaatregelen gelden in Nederland.
Dit treft ook onze vereniging. Vanaf vandaag, dinsdag 15 december, is de sporthal gesloten en zijn er geen lessen meer tot nader bericht, in ieder geval tot 19 januari 2021.
We hopen hier 12 januari meer over te horen en houden u op de hoogte.
Wij vinden dit erg jammer, maar er gaat niets boven de gezondheid!
Wij wensen u alle goeds, maak er wat van thuis en blijf gezond!
 

11 december 2020

De grote clubactie is afgesloten. Onze leden hebben ontzettend goed hun best gedaan. 47 leden hebben actief loten verkocht, waarvan er 10 leden meer dan 20 loten verkocht hebben, zij krijgen een persoonlijke 20-loten oorkonde, dit is een oorkonde met maar liefst 16 aanbiedingen zoals korting op een dagje uit, trampolinepark of een 2e (sport)artikel gratis.
Ook krijgen de vier leden die de meeste loten verkocht hebben een tegoedbon van DGV.
 
Ook zijn er dit jaar door leden en onze trainster Martha Wouters superloten verkocht. Ontzettend gaaf dat mensen en bedrijven DGV dit gunnen!
Er zijn superloten verkocht aan de volgende bedrijven:
Pauw Dodewaard
Rietdekkersbedrijf Singer
Romein Beton
KlusWijs Dodewaard
Fysiotherapie van Leeuwen
Voorzitter Gerrit Tijssen
Vlechtbedrijf Veenstra
 
Bij elkaar heeft DGV maar liefst 994 loten verkocht! Wat ons een bedrag van €2357.70 oplevert! Hier zijn wij énorm trots op!
Ons doel is ruimschoots behaald dus kunnen we de airincline van Airtrack aanschaffen!!
De trekking van de loten heeft woensdag 9 december plaatsgevonden. Op groteclubactie.nl kunt u uw loten checken of u prijs heeft. Het lotnummer kunt u vinden bij de afschrijving op uw bank.
Wij bedanken hierbij nogmaals de leden voor hun inzet! We kijken uit naar de foto’s / filmpjes die straks gemaakt kunnen worden op de airtrack. 
 

26 november 2020

De stemmen van de Rabo ClubSupport zijn geteld en de gewonnen bedragen werden onlangs tijdens een livestream via internet bekend gemaakt. DGV Dodewaard krijgt maar liefst een bedrag van €1322,93!! Dit is zelfs het hoogste bedrag van alle deelnemende verenigingen in de gemeente Neder Betuwe 🥳
Om dit te vieren hebben een aantal turnsters van DGV deze leuke foto gemaakt met het prachtige bedrag erop.
Iedereen bedankt voor het stemmen! 👍

10 oktober 2020

Vanmorgen waren we met een hele fijne grote groep leden, bestuursleden en hun opgetrommelde familieleden jutten langs de Waal bij de kerncentrale. Wat fijn dat we in een paar dagen tijd toch zoveel leden bereid gevonden hebben om ons te helpen! Het weer was goed, het zonnetje straalde met ons mee! En wat een zooi hebben we weer gevonden; véél plastic, blikjes, flesjes bier, een wiel, een boodschappenkratje, een halve barbiepop, hekken en nog veel meer! Na afloop hebben we koffie/thee en limonade gedronken met een lekker saucijzenbroodje, die hadden we wel verdiend na een ochtend jutten!

20 augustus 2020

In verband met het niet kunnen wijzigen van de beheerder van deze Facebookpagina hebben we een nieuwe aangemaakt (DGV Dodewaard) en wordt deze pagina (Sportvereniging DGV Dodewaard) niet meer bijgehouden.
Like je de nieuwe pagina ook?

11 juli 2020

De zomervakantie regio Zuid is begonnen. Wat een bijzonder seizoen hebben we achter de rug! We hadden zoveel plannen, zoveel leuks op de agenda, maar door Corona ging alles anders.
De lessen werden buiten voortgezet. Dat was even wennen, maar eigenlijk ook wel leuk!
We hopen dat alles goed mag blijven gaan en we vanaf 24 augustus gewoon weer alle lessen in de sporthal kunnen voortzetten.
De trainers en het bestuur van DGV wensen iedereen een fijne zomer, geniet van alles wat wel kan en mag en blijf gezond! 

12 mei 2020

OOK STREETDANCE WEER BEGONNEN

De streetdancelessen zijn ook weer begonnen! Het weer zat mee en iedereen was weer enthousiast om weer te mogen dansen. Uiteraard ook buiten en in vakken zodat er afstand gehouden kon worden. Goed geregeld!

11 mei 2020

WE ZIJN WEER BEGONNEN!

We zijn weer begonnen! Vanmiddag met de kleutergym, gevolgd door de oudste meiden van de turnselectie. Uiteraard buiten, op het voetbalveld en met 1.5 meter afstand.

 

10 mei 2020

HERVATTEN SPORTACTIVITEITEN

We gaan al onze sporten weer opstarten!
Dit doen we buiten en met maatregelen maar we mogen weer beginnen!
Via de mail is dit naar al onze leden gecommuniceerd.
De nieuwsbrief is ook hieronder te lezen:

30 april 2020

BABYNIEUWS

Hoera! Babynieuws!
Onze juf Lidy van de peuter en kleutergym is dinsdag 28 april trotse mama geworden van dochter Aelin. Wij wensen Lidy en haar man samen met grote broer Jace heel veel geluk met Aelin.

6 april 2020

NIEUWSBRIEF VAN HET BESTUUR

Hierbij een nieuwsbrief voor alle leden van DGV Dodewaard. Voor de jeugdleden: Laat deze brief ook even aan je ouders/verzorgers lezen.

31 maart 2020

BELANGRIJKE MEDEDELING

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte vanavond over het Coronavirus zullen alle lessen van DGV tot na de meivakantie (tot 11 mei) niet doorgaan. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan laten we dit uiteraard weten.

20 maart 2020

ALLE TURNWEDSTRIJDEN AFGELAST

Inmiddels hebben we van de KNGU bericht gekregen dat voor de rest van het seizoen alle turnwedstrijden zijn afgelast. Begrijpelijk gezien de Corona situatie in Nederland, maar erg sneu voor de selectieturnsters die zich al voor een finale hadden geplaatst of zich afgelopen zaterdag nog hadden kunnen plaatsen én voor de trainers.
We hopen dat er snel weer getraind kan worden voor het volgende seizoen!

12 maart 2020

BELANGRIJKE MEDEDELING!

10 maart 2020

DAMES SPORTFIT WEER GESTART

De dames sport fit bij DGV is weer gestart!

Op donderdag 5 maart zijn de dames weer enthousiast gestart met sporten bij DGV.
Onder leiding van de nieuwe trainster Suzanna Wind was het even wennen voor de dames, maar al snel kwamen de dames door de uitnodigende muziek in beweging.
Al dansend werd er gewerkt aan de conditie en de spierkracht. Het was een vernieuwende en gevarieerde les. De dames waren heel enthousiast!
Wil je ook intensief bewegen kom dan meedoen op donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur in sporthal de Eng.
Je mag altijd 2 proeflessen gratis meedoen.

7 maart 2020

MOOIE RESULTATEN BIJ DGV DODEWAARD

                 

Zaterdag 7 maart stond de derde en tevens de laatste plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie turnsters van DGV Dodewaard op het programma in Nijmegen.

Elisa (senior) Dewi  en Jade  (pupil 2) mochten van start gaan deze dag. Elisa turnde een nette wedstrijd met mooie punten op brug en balk, waar ze op beide toestellen ondanks de val van de balk tweede werd. Op vloer liet ze wat punten liggen, maar met een mooie einduitslag op het podium ging Elisa met brons naar huis!

Op de andere baan in dezelfde wedstrijd turnden Jade en Dewi. Beiden turnden een mooie wedstrijd en bleven keurig op de balk. Het beste toestel was bij beide dames brug, Jade werd hierop eerste en Dewi vierde. In de einduitslag werd Dewi zesde en ging Jade met de zilveren medaille naar huis!

De wedstrijd hierna mocht Suzan (instap) haar wedstrijd turnen. Ze had er zin in en turnde een nette en stabiele wedstrijd. Helaas met een val van de balk wat kostbare punten kostte. Sprong was haar beste toestel en hierop werd ze vierde. In de einduitslag werd Suzan zesde.

Elisa, Dewi en Jade mogen door naar de regiofinale in Beekbergen op 4 april, Suzan is eerste reserve op de lijst. Een mooie reeks wedstrijden hebben deze dames neergezet.

8 februari 2020

SILKE  NAAR HALVE FINALE NK TURNEN

Slechts twee weken na de vorige wedstrijd stond alweer de districtsfinale regio Oost op het programma. Namens DGV Dodewaard hadden de twee juniorturnsters die uitkomen in de derde divisie zich hiervoor geplaatst.

De meiden hadden zich er erg op verheugd samen in deze finale te staan, maar helaas liep Kim in de training een knieblessure op waardoor Silke als enige DGV-turnster op de wedstrijdvloer in Hengelo stond. Silke startte op balk. Altijd een spannend toestel om te beginnen, maar ze liet een mooie oefening zien. De vloer in deze turnhal veerde goed, wat betekende dat er hoge sprongen gemaakt konden worden. In de laatste serie van Silke’s vloeroefening was de snelheid wat te groot was waardoor ze over de lijn terecht kwam wat puntenaftrek kostte. Na haar sprong mocht Silke als laatste op haar lievelingstoestel brug turnen. Ook hier liet zij een erg goede oefening met hoge opzwaaien zien.

De 48 junioren die vandaag meededen waren verdeeld over twee wedstrijdrondes. Silke bleek heel knap derde te zijn geworden in de tussenuitslag nadat de eerste 24 turnsters hadden geturnd. Uiteindelijk werd zij zesde van de 48 turnsters met een prachtige eerste plaats op balk en tweede plaats op brug. Hiermee heeft zij zich ruim geplaatst voor de halve finale van het NK 3e divisie in april of mei.

1 februari 2020

MOOIE WEDSTRIJDDAG VOOR 4E DIVISIE TURNSTERS

Zaterdag 1 februari stond de tweede plaatsingswedstrijd in Nijmegen voor de 4e divisie meiden op het programma. Elisa (senior), Dewi en Jade (pupil 2) turnden tegelijk in de tweede wedstrijd.

Elisa turnde een nette wedstrijd, maar liet door een val van de balk en door het wisselen van elementen op de vloer wat punten liggen. Toch werd ze keurig 8e. Dewi turnde ondanks wat onzekerheid een stabiele wedstrijd, bleef keurig op de balk staan en eindigde op een mooie 7e plaats. Ook Jade turnde ondanks wat meer zenuwen dan anders een mooie wedstrijd. Balk was haar beste toestel wat haar een tweede plaats opleverde. Aan het einde van de wedstrijd mocht Jade met een bronzen medaille naar huis.

In de derde wedstrijd turnde Suzan van de Voort (instap) een mooie en nette wedstrijd. Ze had heel veel pech op de balk door twee vallen van de balk. Dat kostte haar veel punten, maar heeft op de andere toestellen een mooie groei laten zien. Ze werd keurig 5e. De derde en de laatste plaatsingswedstrijd is 7 maart. Dan wordt bekend of ze mogen doorstromen naar de regiofinale.

25 januari 2020

TWEE MEDAILLES EN TWEE FINALEPLAATSEN 3E DIVISIE TURNSTERS

Op 25 januari 2020 turnden de 3e divisie turnsters van DGV Dodewaard alweer hun 3e en tevens laatste plaatsingswedstrijd van dit wedstrijdseizoen. Na deze wedstrijd zou er duidelijk zijn wie er doorgaan naar de districtsfinale regio Oost. Helaas ging DGV ook dit keer met een turnster minder naar Beekbergen. Ilse heeft een vervelende knieblessure en moest deze wedstrijd daarom aan haar voorbij laten gaan.

Silke en Kim (Junior) turnden in de 1e wedstrijd. Kim heeft een vervelende blessure achter de rug, maar stond er, na minimale training, toch maar mooi weer. Silke turnde een nieuwe opsprong op brug en haalde hiermee de hoogste moeilijkheid van alle turnsters én de 1e plaats. Ook Kim liet een mooie oefening zien goed voor een 3e plaats. Kim speelde op balk verstandig op safe door de salto uit haar oefening te laten en werd met een mooie oefening keurig 3e op balk. Bij balk viel Silke lelijk tijdens het inturnen, maar ze wist zich te herpakken en een goede balkoefening te laten zien, goed voor de 2e plek. Na 4 toestellen mocht Silke voor de 3e keer op rij het podium op, ze won het zilver. Kim eindigde op een mooie 6e plaats. Nadat alle Junioren geturnd hadden werd de balans opgemaakt. Zowel Silke als Kim plaatsten zich ruim en zaten bij de 17 van de 33 turnsters die doorgaan naar de finale.

Luna (Jeugd 2) begon haar wedstrijd met wederom een plaatje van een vloeroefening waar ze een mooie 2e plaats mee haalde. Ook met haar balk en brugoefening gingen goed, bij beide haalde ze een plek in de top 5. Aan het eind van de wedstrijd mocht ook Luna het podium op om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Bij de categorie van Luna gingen er maar 4 turnsters door naar de finale. Helaas zat Luna daar, ondanks haar 3e plaats, niet bij.

De districtsfinale waar Kim en Silke in actie komen is op 8 februari 2020 in Hengelo.

11 januari 2020

GOUD EN BRONS VOOR TURNENDE ZUSSEN

Ze moesten het langst wachten van alle selectieturnsters van DGV Dodewaard, maar op 11 januari mochten dan ook de 5e divisie turnsters hun 1e wedstrijd van het seizoen turnen. Naast de 5 turnende meiden was DGV deze dag mede organisator waardoor er ook diverse vrijwilligers van de club op de wedstrijdvloer te vinden waren.

Tirza en Imara (Junior) turnden beide een topwedstrijd. Imara liet een mooie balkoefening zien, goed voor een 1e plaats. De zussen wisten het te presteren om met hun vloeroefening precies hetzelfde puntenaantal te behalen, waardoor zij gedeeld 2e op dit toestel werden.
Deze goede oefeningen zorgden ervoor dat ze allebei het podium op mochten. Imara won goud, Tirza ging met brons naar huis. Het kwam nooit eerder voor dat ze allebei tegelijk op het podium stonden.

Jasmijn (Jeugd 2) turnde voor het eerst zelf samengestelde oefeningen in de keuze oefenstof. Ze was erg zenuwachtig, maar daar was in haar oefeningen gelukkig niet veel van te zien. Ze turnde strak en netjes wat haar een 3e plaats op zowel brug als balk opleverde. In het eindklassement werd ze keurig 6e.

Tess en Jada (Jeugd 1) waren in de laatste wedstrijd aan de beurt. Ook zij turnden goed met hier en daar nog wat verbeterpunten. Tess eindigde het hoogst op balk met een 5e plaats. Jada liet een goede balkoefening zien, maar viel helaas bij de afsprong. Haar beste toestel was de vloer. Tess werd 8e en Jada eindigde op plaats 13.

14 maart is de 2e wedstrijd en dan mogen deze turnsters opnieuw laten zien wat ze in hun mars hebben.

15 december 2019

EERSTE OPTREDEN KIDZPLOSION

Kidzplosion heeft gisteren het eerste optreden van dit seizoen weer gehad bij dans met je hart in Arnhem! Afgelopen week de dans afgemaakt en nu stonden ze al the shinen! En nog iets om trots op te zijn: Laura uit Be Shocked en streetdance 14+ heeft bij dans met je hart een zang optreden gegeven! En wat zong ze mooi. Wat zijn we weer trots op al deze meiden!

14 december 2019

MOOIE AFSLUITING 2019 

Drie weken na de 1e plaatsingswedstrijd stond de tweede alweer op het programma voor de DGV Dodewaard turnsters die uitkomen in de 3e divisie.

Silke (Junior) was al vroeg in de turnhal in Beekbergen. Helaas moest ze het zonder turnmaatje Kim doen, want zij was geblesseerd. Kim zat wel op de tribune om haar aan te moedigen. Silke turnde wederom een goede wedstrijd. Ze werd dit keer 1e met haar brugoefening, maar viel helaas wel van de balk met het turnen van de arabier. Toch wist ze nog knap op alle toestellen in de top 5 te eindigen en het zilver te winnen!

Luna (Jeugd 2) heeft zich deze wedstrijd sterk verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd en dat was vooral zichtbaar op brug en sprong. Ook Luna had een val van de balk, maar desondanks werd ze 5e in het eindklassement en liggen er weer kansen om zich te plaatsen voor de districtsfinale.
Ilse (Jeugd 1) heeft de afgelopen weken niet optimaal kunnen trainen in verband met een knieblessure. Toch stond ze wel op de wedstrijdvloer. Vooral op sprong eindigde ze hoog met een 2e plaats. Ilse eindigde haar wedstrijd op een 11e plaats.

Op 25 januari is de laatste en beslissende wedstrijd. Hierna wordt bekend wie er door gaat naar de districtsfinale regio Oost.

         

7 december 2019

WEDEROM PODIUMPLAATS DGV DODEWAARD

    

Op zaterdag 7 december stond er weer een turnwedstrijd op het programma voor turnsters van DGV Dodewaard. Dit keer waren de 4 turnsters die uitkomen in de 4e divisie aan de beurt. Zij turnden in Nijmegen hun 1e plaatsingswedstrijd van dit seizoen.

Suzan (Instap) komt dit jaar voor het eerst uit in deze divisie en deed dat erg goed. Ze wist heel knap van alle turnsters in haar wedstijd de hoogste balkscore te halen. Op vloer begon ze iets te langzaam waardoor ze niet helemaal uitkwam met de muziek. Maar alsof er niets aan de hand was turnde ze haar oefening keurig uit. Suzan eindigde op een mooie 6e plaats.

In de 2e wedstrijdronde turnden Dewi en Jade (beide Pupil 2) op de ene baan en Elisa (Senior) in de andere baan.
In de wedstrijd van Dewi en Jade deden maar liefst 37 turnsters mee, maar de meiden hielden zich goed staande tussen zoveel concurrentie. Bij brug lieten ze beide een salto als afsprong zien. Dit was ook meteen Dewi’s beste toestel. Jade turnde een erg mooie balkoefening. Ze stond stevig op de slechts 10 centimeter brede balk. Helaas misten beide een element in hun balkoefening wat erg kostbare punten kostte. Hierdoor daalden zij flink in het klassement. Jade werd 19e en Dewi 28e.

Elisa turnde een erg goede wedstrijd, ze wist van de 35 turnsters op alle toestellen hoog te eindigen met een uitschieter op vloer. Met haar vloeroefening werd ze maar liefst 2e. Na 4 toestellen werd Elisa’s naam genoemd en mocht ze met zilver om haar nek het podium op.

Nu lekker verder trainen voor de volgende wedstrijd welke op 1 februari 2020 ook in Nijmegen is.

23 november 2019

MOOIE START VAN HET TURNSEIZOEN

Na bijna een half jaar begon op zaterdag 23 november het wedstrijdseizoen weer voor de turnsters van DGV Dodewaard. Deze eerste wedstrijddag gingen 4 turnsters met hun trainer naar Beekbergen voor hun 1e plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Er worden 3 plaatsingswedstrijden geturnd, de beste 2 tellen voor plaatsing voor de districtsfinale later dit seizoen.

Kim en Silke (Junior) waren al vroeg in de turnhal. Voor Kim was dit haar 1e wedstrijd bij de Junioren, een categorie waar twee geboortejaren zijn ingedeeld. Beide meiden turnden een bijna foutloze wedstrijd. Kim turnde een mooie balkoefening met, heel stoer, een salto erin. Dit was goed voor de 1e plaats op balk. Na 4 toestellen eindigde ze op een mooie 5e plaats. Silke kreeg de meeste punten van alle turnsters met haar half in, heel uit op sprong. Op brug werd ze 2e, mede door haar hoge opzwaaien. Hiermee wist zij zich knap naar het goud te turnen.

Luna (Jeugd 2) turnt dit jaar voor het eerst keuzeoefenstof. Zij mocht nu eigen samengestelde oefeningen laten zien met wisselend succes. Luna moest helaas 2 keer de balk verlaten tijdens haar oefening. Ze wist zich te herpakken op het volgende toestel vloer waar ze een mooie oefening liet zien, wat haar de 3e plaats op vloer opleverde. Luna werd 9e.

Tenslotte kwam Ilse (Jeugd 1) in actie. Ook Ilse eindigde op balk in de top 3 en liet een mooie vloeroefening zien. In het eindklassement werd Ilse keurig 7e.
Een mooi begin van het seizoen voor DGV! Na al veel mooie dingen en nog wat verbeterpunten op naar de volgende wedstrijd op 14 december.

27 oktober 2019

PEUTER- EN KLEUTERGYM

Terug van weggeweest bij DGV: Peuter- en kleutergym! Vanaf vrijdag 1 november en maandag 4 november in sporthal de Eng. Meer info kijk hieronder

18 augustus 2019

De zomervakantie is voorbij gevlogen! 
Zoals te zien is zijn er ook DGV leden die lekker actief bezig zijn geweest in de vakantie. Vanaf volgende week beginnen de recreatiegym, damestrim, turnselectie en Samen is Leuker weer met de lessen.
LET OP: De streetdancelessen beginnen weer vanaf 27 augustus en de freerunning vanaf 6 september.
Heel veel sportplezier het komende seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *