Over DGV

Een vereniging in beweging!
De Dodewaardse Gymnastiekvereniging is opgericht in 1956 en uitgegroeid tot een gezellige club van rond de 140 leden. Iedereen van jong tot oud kan bij ons, vooral in recreatieve sfeer, wat doen aan bewegen.
Al onze activiteiten spelen zich af in Verenigingshal de Eng te Dodewaard

Peuter- en kleutergym
Ook de allerjongsten kunnen komen bewegen bij DGV. Kinderen vanaf 1,5 jaar komen samen met hun vader of moeder gymmen. Uiteraard mag je ook met opa, oma of oppas komen. De peuters leren klimmen, zwaaien, springen, balanceren en nog veel meer. De les begint en eindigt altijd in de kring. Als de kinderen eenmaal de basisschoolleeftijd hebben bereikt kunnen ze doorstromen naar de kleutergym. De kleuters krijgen ook al veel beginselen van het turnen mee zoals koprollen en handstanden, maar er is ook altijd ruimte voor een spelletje of liedje.

Recreatiegym
De jongens en meisjes vanaf groep 3 van de basisschool kunnen bij DGV terecht om te gymmen in recreatieve en ontspannen sfeer. Er wordt een afwisselende les gegeven waarbij er rekening wordt gehouden met de leeftijd van de groep. Klimmen, klauteren, ringzwaaien, rekstok, balk zijn zomaar een paar elementen die aan bod komen. De les wordt afgesloten met een (bal)spel.

Freerunning
Freerunning is een vrije sport waar je je grenzen leert verleggen. Je leert stoere trucjes zoals salto’s en handstanden en leert om hoger te kunnen klimmen dan waar je nu staat. In de grote zaal die DGV hiervoor tot de beschikking heeft kunnen er veel leuke dingen opgebouwd worden waardoor er elke week weer leuke lessen neergezet kunnen worden. Er zijn twee freerunning groepen, bij groep 1 kun je terecht van groep 5 t/m 8 van de basisschool, de 2e groep is voor de leeftijd van 12 jaar en ouder.

Turnen
De turnselectie van DGV bestaat uit enthousiaste turnsters variërend in leeftijd van 7 t/m 19 jaar. Zij turnen op wedstrijdniveau en komen uit in de 3e t/m 5e divisie van de KNGU. Dat betekent dat ze elk seizoen in ieder geval 2 individuele wedstrijden turnen en als ze daar hoog eindigen doorgaan naar één of meerdere finales op hun eigen niveau. De turnsters die bij de selectie turnen trainen 2 tot 6 uur per week.

Streetdance
Bij streetdance wordt er gedanst op de nieuwste hits en wordt er gebruik gemaakt van de coolste moves, kortom een swingende les! Vooral het plezier in het dansen staat voorop en het is natuurlijk leuk om samen met vrienden en vriendinnen aan het sporten te zijn en uiteindelijk samen tot een gave dans te komen. Dat kun je mooi terug zien in de jaarlijkse streetdance uitvoering. Deze zijn altijd een groot spektakel waar veel publiek op afkomt. DGV heeft 5 streetdancegroepen, vanaf 5 jaar ben je van harte welkom!

Dames Sportfit
Bij de sportfit dans je je fit. Op de uitnodigende muziek kom je vanzelf in beweging. Al dansend werk je aan je conditie en spierkracht. De les, die een vol uur duurt, bestaat uit een warming up, een pittig dansgedeelte waarbij de spieren flink worden aangesproken en een cooling down waarbij er aandacht is voor balans en stretchen. De coördinatie wordt getraind, maar je hoeft geen reeks pasjes te onthouden. Trainster Suzanna doet alles voor en zorgt voor een opgewekte en motiverende sfeer. Deze groep enthousiaste dames is elke donderdagavond in de sporthal te vinden.